Πολιτικοί θαθατζήδες Φυλής (βίντεο)



Η Πολιτική Εκμετάλλευση της Χωματερής

   Απομάκρυνση της χωματερής , ένα αίτημα τόσο βαθιά ριζωμένο στο χρόνο, όσο και η ίδια της η δημιουργία που υποβάθμισε και συνεχίζει να υποβαθμίζει την περιοχή μας.
   Ταυτόχρονα ,όμως, αποτελεί και το ισχυρότερο επιχείρημα, το μεγαλύτερο  ΘΑ στα χείλη των ανθρώπων αυτών που κάθε τέσσερα χρόνια διεκδικούν την ψήφο των δημοτών,  για να «βάλουν τα δυνατά τους» ώστε να καλυτερέψει η ζωή και να προοδεύσει ο τόπος. Ενεργοί αλλά και «ανενεργοί» μνηστήρες μασώντας την «καραμέλα» της χωματερής επικρίνουν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι δεν έπραξαν τα δέοντα για το οριστικό της κλείσιμο , ενώ ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζουν το ρόλο τους ως οι «σωτήρες»  του Δήμου Φυλής που θα «καταφέρουν το ακατόρθωτο»!
    Ελλείψει πολιτικού ήθους ή ακόμη καλύτερα πολιτικής «τσίπας» οι παλιότεροι ( και εμπειρότεροι ) ξεχνούν ότι τις ίδιες υποσχέσεις έδιναν και οι ίδιοι για να εκλεγούν αλλά στο πέρασμα τους από τα δημαρχιακά έδρανα απλά έπαθαν jet lag.
  Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις αλλά και τις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ώστε να απομακρυνθεί το «μνημείο περιβαλλοντικού χάους» από την περιοχή, αξίζει ( ή μήπως όχι; ) να σταθούμε στην παρουσία κάποιων πρώην αυτοδιοικητικών που άρπαξαν την ευκαιρία με απώτερο στόχο να δηλώσουν το πόσο νοιάζονται για τον τόπο και πόσο «αντίθετους» τους βρίσκει η συνέχιση λειτουργίας της χωματερής! Παρουσία άκρως ενοχλητική, παράφορα υποκριτική αφού οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις έχοντας λάβει διοικητικές θέσεις ισχύος είχαν την ευκαιρία να διαχειριστούν το διαχρονικό αυτό πρόβλημα και να δώσουν «λύση». Έμειναν όμως μόνο στις υποσχέσεις και η χωματερή αγέρωχη στη θέση της!
   Θα μου πείτε βέβαια …  « Παλιά τους τέχνη , κόσκινο» . Οι πολιτικοί θαθατζήδες θα υπάρχουν πάντα , πιστοί στο ραντεβού τους κάθε 4 χρόνια επιβεβαιώνοντας και τη ρήση του Winston Churchill :
«Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα το τι θα γίνει αύριο, και αύριο να εξηγείς γιατί δεν έγινε.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια