ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρχίζει η κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου στα Άνω Λιόσια
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΗ ΚΤΥΠ ΑΕ (ΠΡΩΗΝ ΟΣΚ) ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Δρομολογήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης 22 Απριλίου 2018, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Φυλής, η ανέγερση ενός , ακόμα, νέου σχολικού  κτιρίου στα Άνω Λιόσια.
Πρόκειται για το Ειδικό Γυμνάσιο,  του οποίου η σύμβαση κατασκευής υπογράφηκε την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Βασίλη Καραγιάννη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Γραφείο του Δημάρχου Φυλής, παρουσία του ιδίου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα και  εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σύμφωνα με τους όρους της υπογραφείσας σύμβασης, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 700 ημέρες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.905.835,26 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Θα αναπτυχθεί σε έκταση 4.687,66 τ. μ. στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων, κοντά στη Στέγη Ποντίων και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής).
Μιλώντας μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου θα αναβαθμίσει το σύστημα παιδείας στην περιοχή και ζήτησε τη συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ και του Διευθύνοντος Συμβούλου Βασίλη Καραγιάννη  για τη δρομολόγηση της ανέγερσης του διδακτηρίου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, στη συνοικία Ζωφριά. «Ο Δήμος έχει απαλλοτριώσει την ιδιοκτησία, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ, εξασφάλισε την καταλληλότητα από την αρμόδια Επιτροπή και έχει συντάξει ολοκληρωμένη μελέτη ανέγερσης. Ευελπιστώ, ότι, όπως μας βοηθήσατε με το Ειδικό Γυμνάσιο, θα μας βοηθήσετε και για το κτίριο του 8ου Δημοτικού, καθώς η περιοχή έχει άμεση ανάγκη από νέο σχολείο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.
Απευθυνόμενος, εξάλλου, στον εργολάβο του έργου ζήτησε να το περαιώσει μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα το Ειδικό Γυμνάσιο και τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό του, ιδιαίτερα σε θέματα ασφαλείας του εργοταξίου. «Μετά την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή μας οι αστυνομικοί έχουν βάλει τις βάσεις για να γίνουμε ασφαλής πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι εκπρόσωποι της ΚΤΥΠ ΑΕ, του Δήμου Φυλής και ο εργολάβος μετέβησαν για αυτοψία στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το σχολείο. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα της ανέγερσης Ειδικού Γυμνασίου στο Πάρκο Πόλης είχε ανοίξει επί της Δημαρχίας του Χρήστου Παππού στον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων. Με πρόταση του Δημάρχου ο ΟΣΚ είχε προχωρήσει στη σύνταξη της μελέτης η οποία βραβεύτηκε σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Το θέμα επανέφερε στη διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ ο Δήμαρχος Φυλής, τη Δευτέρα 22-02-2016, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο Ιωάννα Κοντούλη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Παπαδάκη. Από το χρονικό αυτό σημείο άρχισαν οι διαδικασίες που οδήγησαν στην υπογραφή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής), την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Ακολούθησαν η προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού και η ανακήρυξη, ως μειοδότριας, της αναδόχου εταιρίας ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ, που οδήγησε στην υπογραφή της σύμβασης στο Γραφείο του Δημάρχου Φυλής. 
Το νέο Ειδικό Γυμνάσιο θα αποτελείται από δυο βιοκλιματικά κτίρια. Το κυρίως σχολικό κτίριο και το κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνει και εσωτερική πισίνα.
Στο κυρίως κτίριο Διδακτηρίου θα αναπτυχθούν, σε δυο ορόφους, οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήριο λογοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής-χημείας, πληροφορικής, μουσικής, πηλού, σχεδίου και βιβλιοθήκη), οι διοικητικοί χώροι, οι χώροι ανάπαυσης, παιχνιδιού και φαγητού και μια τάξη για παιδιά με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, ικανοποιώντας πλήρως τις σύγχρονες προδιαγραφές προσβασιμότητας, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Στο Κτίριο του Φυσιοθεραπευτηρίου, θα αναπτυχθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνα, υδροθεραπευτήριο, γυμναστήριο, χώροι υγιεινής, ενώ στο υπόγειο θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, χώροι συντήρησης, χώροι μηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθήκες.
Ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί από διαδρομές πρόσβασης και χώρους πρασίνου.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια