Ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Δυτικό Μέτωπο



ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ
ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό  τρόπο τα βρώμικα κόλπα που χρησιμοποιούν, τόσα χρόνια, για να κρατήσουν ανοιχτή αυτήν τη χωματερή. Όμως, όσα ψέματα κι αν πουν, όσες μελέτες κι αν κρύψουν δε θα καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους.

Έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια για τον τοξικό εφιάλτη που υπάρχει επί  6 δεκαετίες δίπλα στα σπίτια μας. Αδιαφορούσαν για το αν μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων ανθρώπων. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εισπράττουν αντισταθμιστικά εκατομμυρίων ευρώ, για να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να εξυπηρετούν μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα.

Το χειρότερο είναι πως κάποιοι θέλουν να γίνει και νέα χωματερή στην Φυλή, γιατί -όπως λένε- πρέπει  να βρεθεί μια «προσωρινή λύση», μέχρι να γίνουν νέοι ΧΥΤΑ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Υπόσχονται πως θα κλείσουν την χωματερή και στο τέλος την επεκτείνουν. Μας λένε πως κανένας δήμαρχος δε θέλει να γίνει ΧΥΤΑ στην περιοχή του και για αυτό δεν μπορεί να κλείσει η Φυλή. Αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα! Το δικό μας πρόβλημα είναι πως μας έχουν καταστρέψει την ζωή. Η Φυλή και η Δυτική Αττική δεν μπορεί να είναι άλλο ο σκουπιδοτενεκές όλης της Αττικής.

Φτάνει πια!

Την Τετάρτη 23  Μαΐου διαδηλώνουμε στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων για να κλείσει οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής. Αυτό είναι μόνο η αρχή ! Οι κάτοικοι της Φυλής και της Δυτικής Αθήνας – Αττικής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα.

Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Μαΐου 2018, στις 19:30,
            στην πλατεία δημαρχείου, στα Άνω Λιόσια
 
 











ΝΑΙ στην προδιαλογή και στην ανακύκλωση
ΟΧΙ στα σύμμεικτα και στην καύση
ΔΙΚΑΙΗ κατανομή των βαρών της διαχείρισης
ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ κεντρική εγκατάσταση στη Δυτική Αττική



ΔΥΤΙΚΟ – ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια