#This_is_not_fake_photos : Οι εικόνες στο Ίλιον...είναι ο καλύτερος μάρτυρας


Επειδή οι εικόνες είναι ο καλύτερος μάρτυρας και δεν κρύβουν την αλήθεια, η διοίκηση του Δήμου Ιλίου ενοχλημένη και προκειμένου να κρύψει τις αδυναμίες της,
επέλεξε για άλλη μια φορά να βάλει ατυχώς «μπροστά» άλλους, να βγάλουν τα «κάστανα από την φωτιά»...

Να απαντήσουμε λοιπόν στο «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιλίου» στην «κατευθυνόμενη» και «υπαγορευμένη» ανακοίνωση στις 11/4/2018 με αφορμή δημοσίευμα του «Pitsounicity.gr» με τίτλο  «Γιατί ο Δήμος Ιλίου...είναι βρώμικος;».  
«Μια φωτογραφία ίσον με 1.000 λέξεις λένε και μια βόλτα στις απομακρυσμένες γειτονιές από το κέντρο της πόλης είναι αρκετή...».
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιλίου δουλεύουν
στο «κόκκινο»...Την ώρα που «υποτίθεται» ότι αφιερώνεται χρόνος και σπουδή για την υπόθεση των απορριμμάτων, η πόλη εκτός κέντρου τον τελευταίο καιρό...είναι βρώμικη.
Εικόνες που όπως φαίνεται, διαψεύδουν τον Δήμαρχο που «σκίζει» τα ιμάτιά του ότι ο Δήμος Ιλίου είναι από τους πιο καθαρούς, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας  που μάλλον δεν έχει εικόνα και αίσθηση της πραγματικότητας.

Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι, ότι οι ψήφοι δεν είναι σάρωθρα και οι ψηφοφόροι δεν είναι κάδοι να «καταπίνουν» την απραξία και την αναποτελεσματικότητα στον τομέα αυτό, ενώ δεν μπορεί να «συγκινείς» τα πλήθη με λόγους όπως : «Η πόλη δεν βρωμάει και δεν θα βρωμίσει...» και την ίδια ακριβώς ώρα η πόλη εκτός κέντρου να βρωμάει!
Δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια και πεζοδρόμια μίνι «ΧΑΔΑ» (χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων), έχουν κατακλύσει γειτονιές του Δήμου Ιλίου εκτός κέντρου πόλης, που έχουν διάχυτη και σχεδόν μόνιμη την απαίσια ρύπανση. Σε έκταση και βαθμό, που αν συνεχιστεί αυτό δύσκολα θα διορθωθεί, δεδομένου ότι έρχονται και «δύσκολες» μέρες, επειδή η Δημοτική Αρχή φαίνεται δεν έχει τον έλεγχο, την στιγμή μάλιστα, που πρέπει να υλοποιήσει και το πρόγραμμα «Διαλογή στην πηγή» βάση του νέου ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων). Θα το κάνει;  Η θα μείνει πίσω στην υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων;  Ένας τομέας, που υποχρεώνει την Δημοτική αρχή Ιλίου σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις και σε επίπεδο στρατηγικής στο θέμα καθαριότητας.
Βέβαια υπάρχει ο προβληματισμός, επειδή ο Δήμος Ιλίου δεν έχει κάνει ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων και συνεχίζει να διατηρεί λίγα και απαρχαιωμένα οχήματα, ξοδεύοντας παράλληλα τεράστια ποσά για την συντήρησή τους (βλάβες - επισκευές) την στιγμή που διατυμπανίζει παντού, ότι είναι οικονομικά υγιείς. Αφού λοιπόν ο Δήμος είναι οικονομικά υγιείς, γιατί δεν προχωράει στην ανανέωση του «στόλου» της καθαριότητας; Μήπως, στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων, υπάρχει ο σχεδιασμός σταδιακής απαξίωσης της καθαριότητας του Δήμου Ιλίου, ώστε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο και να δοθεί με ευκολία η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες;
Πετυχημένη «συνταγή», που έχει εφαρμοστεί και από άλλους Δήμους...
Δείτε στις φωτογραφίες ένα μικρό απάνθισμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του ανοιξιάτικου Δήμου Ιλίου.
Α.Δ
Είναι σαφέστατα «κατευθυνόμενη» η ανακοίνωση η οποία  προσπαθεί να καλύψει τα κενά και τις ευθύνες της διοίκησης του Δήμου Ιλίου στον τομέα της καθαριότητας και προσπαθεί για άλλη μια φορά να δικαιολογηθεί, βάζοντας «μπροστά» τους εργαζόμενους. Κατ αρχήν, ποτέ δεν έχει στραφεί η ιστοσελίδα εναντίων των εργαζομένων που αν είχαν προσέξει και είχαν διαβάσει καλύτερα το άρθρο οι ιθύνοντες θα έβλεπαν ότι αυτό αναφέρεται από την αρχή καθαρά και ξάστερα ότι : «οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιλίου δουλεύουν  στο «κόκκινο»...Τι δεν κατάλαβαν λοιπόν; Να το πούμε άλλη μια φορά να το εμπεδώσουν καλύτερα οι συγγραφείς αυτών των ανακοινώσεων; Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιλίου δουλεύουν στο κόκκινο, με υπερβάλλοντα ζήλο κάτω από αντίξοες συνθήκες! Και όλα αυτά, χωρίς την επάρκεια «εργαλείων» από πλευράς διοίκησης, γιατί, αυτό είναι το «ζουμί» της υπόθεσης! Για το «ζουμί» όμως, δεν βλέπουμε να δόθηκε κάποια απάντηση! 

-Γιατί δεν γίνεται ανανέωση του στόλου; (Φυσικά δεν φταίνε οι εργαζόμενοι γι αυτό).
-Γιατί ο Δήμος Ιλίου με το οικονομικό αποθεματικό που διαθέτει, έχει έναν από τους πιο γερασμένους στόλους στην Αττική; (Ούτε για αυτό φταίνε οι εργαζόμενοι).
-Γιατί ο Δήμος Ιλίου έχει μείνει πίσω σε αυτό που λέγεται διαλογή στην πηγή; (Επίσης και για αυτό, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι).
-Μήπως, στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων, υπάρχει ο σχεδιασμός σταδιακής απαξίωσης της καθαριότητας του Δήμου Ιλίου, ώστε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο και να δοθεί με ευκολία η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες; (Ούτε εδώ πήραμε κάποια απάντηση)
Για όλα τα παραπάνω, περί άλλα τυρβάζει η διοίκηση του Δήμου Ιλίου, αφού αποκλειστικά είναι ευθύνη δικιά της και όχι των εργαζομένων! Επίσης κάτι ακόμα. Δεν αναφέραμε πουθενά ότι βρωμάει όλο το Ίλιον, αλλά το πρόβλημα υπάρχει σε περιοχές εκτός κέντρου και δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες περιοχές που φάνηκαν από τις φωτογραφίες. Κάντε υπομονή, υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες από άλλες περιοχές και εδώ δανειζόμαστε το σλόγκαν της Περιφερειάρχη με μια μικρή αλλαγή στην τελευταία λέξη...#This_is_not_fake_photos. Τέλος, θα συμφωνήσουμε με την τελευταία φράση της ανακοίνωσης που λέει ότι «ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ» και αυτό είναι απόλυτα σωστό, γιατί στο θέμα της καθαριότητας και των απορριμμάτων...Έρχονται πολλές θύελλες!
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ιλίου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια