ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ: Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά!



ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ
1η Μάη 2018
Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει.
Συνάδελφοι, εργάτες, άνεργοι, νέοι και νέες,
Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής, της πρωτομαγιάς του 44, όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για κατακτήσεις και δικαιώματα για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Είναι ημέρα επιθεώρησης των δυνάμεων, απολογισμού και εφαλτήριο νέων αγώνων.
Τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις και οι κατακτήσεις για οκτάωρο, κυριακάτικη αργία, κοινωνική ασφάλιση κλπ εκείνων των ημερών και αγώνων, παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία μετά την αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων.
Η προσμονή της «δήθεν δίκαιης ανάπτυξης» που ξεδιάντροπα προπαγανδίζει η κυβέρνηση δεν αφορά τους εργαζόμενους της περιοχής μας.
Στην περιοχή μας υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις που βγάζουν υπέρογκα κέρδη απ’ τη δουλειά μας. Την ίδια στιγμή είμαστε «πρωταθλητές» στη φτώχεια , την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά .
Η δίκαιη ανάπτυξή τους αφορά τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους που τους φοροαπαλλάσουν, τους παρέχουν τζάμπα ρεύμα , δίνουν τζάμπα πετρέλαιο στους εφοπλιστές την ίδια στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά παγώνουν, τους παίρνουν το σπίτι ακόμα και για λίγα χρέη προς το δημόσιο.
Υποβαθμίζουν ολόκληρες εργατικές – λαϊκές περιοχές. Μας καταδικάζουν να ζούμε με τον καρκίνο της χωματερής, σε περιοχές που με την πρώτη βροχή πνιγόμαστε και με τον πρώτο σεισμό φοβόμαστε μη μας πλακώσουν τα σπίτια μας.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο
Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δένει πιο σφιχτά τη χώρα και το λαό της στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Μετατρέπει την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Συμμετέχει σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός συνόρων και ας ισχυρίζεται το αντίθετο. Παίζει το παιχνίδι της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.
 Ο καυγάς τους γίνεται για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. 
 ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΗ στις 19:30
στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Θα προβληθεί η ταινία «LUDLOW»


Συμμετέχουμε ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η  ΜΑΗ, 10πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν:
Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου
Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ)
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Α. Λιοσίων – Ζεφυρίου - Καματερού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια