Επείγουσα επιστολή Γ.Αβράμη προς Δήμαρχο για τις περιβαλλοντικές μελέτες


Προς: Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού.
Κε. Δήμαρχε
Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα (παρέμβαση Ευρωβουλευτού κας Σακοράφα Σοφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εφημερίδα των Συντακτών, Δυτικό μέτωπο) σχετικά με τις 2 περιβαλλοντικές μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις οποίες είχατε στα χέρια σας αλλά ΠΟΤΕ δεν δημοσιοποιήσατε και αναφέρουν ευρήματα – εφιαλτικά στοιχεία και επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, χρήσεις όπως: Χ.Υ.Τ.Α, διυλιστήρια, λατομεία κτλ., σας καλώ όπως:
  1. Δώσετε άμεσα στην δημοσιότητα και προς γνώση όλων των δημοτών του Δήμου μας, τις δύο παραπάνω μελέτες .
  2. Συγκαλέσετε άμεσα ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα τον ΧΥΤΑ Φυλής . Ενημέρωση από επίσημους διαπιστευμένους επιστημονικούς φορείς για τα ευρήματα των δύο μελετών .
  3. Ομόφωνη απόφαση με ψήφισμα, κατόπιν διαβούλευσης, με βάση τα ευρήματα των δύο μελετών, για ΟΡΙΣΤΙΚΟ κλείσιμο και αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Ψήφισμα που θα κατατεθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια Αττικής, ΕΔΣΝΑ, Υπουργείο Εσωτερικών και Εισαγγελία Περιβάλλοντος ).    
   Κε Δήμαρχε ,
Είναι μεγάλες οι δικές σας ευθύνες, αλλά και όσων γνώριζαν και δεν μίλησαν για τα ευρήματα των δύο παραπάνω μελετών. Σας καλώ έστω και την τελευταία στιγμή, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει αρκετές δεκαετίες σήμερα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φυλής. Η επιλογή της συνέχισης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, με οποιαδήποτε μορφή , συνιστά ένα συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος όλων των δημοτών του Δήμου μας.
Και αυτό γιατί η παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ και ο επικεφαλής της Γιώργος Αβράμης:
  • είμαστε εξ αρχής αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέκταση ή παραμονή οποιασδήποτε μορφής ΧΥΤΑ στην Φυλή και θ’ αγωνιστούμε μέχρι το οριστικό κλείσιμό του.
  • ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε, πάντα, το συμφέρον όλων των κατοίκων του Δήμου Φυλής.
Με τιμή
Αβράμης Θεοδ. Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια