Στην επιτροπή αναφορών της Ε.Ε ο Ψινάκης για το ΧΥΤΥ Γραμματικού (link)


Με νέα «βέλη» στη φαρέτρα του για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη λειτουργία του υπό κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό Αττικής παρουσιάζεται σήμερα στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης.
«Βέλη» επιστημονικά που έχουν ως στόχο την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την επικείμενη λειτουργία του ΧΥΤΥ σε μία περιοχή ειδικού βάρους.
Εξηγώντας στα μέλη της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ τις δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και των εργαζόμενων αλλά και στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής και του νοτίου Ευβοϊκού, ο δήμαρχος Μαραθώνα επικαλείται αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία δύο έγκριτων καθηγητών Ιατρικής, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2014, τουλάχιστον 25 επιστημονικές μελέτες στην αγγλόφωνη επιστημονική βιβλιογραφία μόνο ανησυχίες έχουν δημιουργήσει σχετικά με την ασφάλεια των χώρων υγειονομικής ταφής όπως αυτός που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο Γραμματικό Αττικής. Μάλιστα, πρόσφατα, μια ολόκληρη περιοχή στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Νάπολης, με παρόμοια προβλήματα, ονομάσθηκε «τρίγωνο θανάτου».
Για όσους ενδιαφέρονται τη συνεδρίαση που αρχίζει στις 15.30 ώρα Ελλάδας μπορούν να την παρακολουθήσουν Ε Δ Ω

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια