Στη Βουλή κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση για το υποκατάστημα της Εθνικής Ζεφυρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη με θέμα την επικείμενη απομάκρυνση του υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας από το Ζεφύρι.
Η κατατεθείσα επίκαιρη ερώτηση, αφορμή για την οποία στάθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας Φορέων της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, έχει ως εξής:
          «Η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής είναι μία ευαίσθητη περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα ασφάλειας. Εκεί ζουν άτομα χαμηλού εισοδήματος και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική.
Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η συνέχιση λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος καθώς το Ζεφύρι είναι μία πολύπαθη περιοχή και πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίζεται από την Πολιτεία. Η ανάγκη αυτή έχει εκφραστεί και με έγγραφο του Βοηθού Γενικού Διευθυντή του Δικτύου της ΕΤΕ κ. Παυλινέρη από τον Οκτώβριο του 2016.
Επομένως, κάθε σκέψη για απομάκρυνση του Υποκαταστήματος της ΕΤΕ από το Ζεφύρι θα είναι επιζήμια τόσο για τους κατοίκους όσο και για την οικονομική και κοινωνική ζωή του Ζεφυρίου και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί.       
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να μην απομακρυνθεί το Υποκατάστημα της ΕΤΕ Ζεφυρίου από την περιοχή;»
Η συζήτηση της ερώτησης θα πραγματοποιηθεί προφορικά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου την ερχόμενη Παρασκευή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια