Συγκίνησε η διάλεξη του συντοπίτη μας καθηγητή Γιάννη Μπαζιώτη για τη συμμετοχή του στην αποστολή της NASA στην Ανταρκτική



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συγκίνησε η διάλεξη του συντοπίτη μας καθηγητή Γιάννη Μπαζιώτη για τη συμμετοχή του στην αποστολή της NASA στην Ανταρκτική
Βαθειά συγκίνηση προκάλεσε η διάλεξη του συνοπίτη μας καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιάννη Μπαζιώτη για την εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του σε αποστολή της NASA στην Ανταρκτική, με αντικείμενο τη συλλογή μετεωριτών.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής ο καθηγητής παρουσίασε, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018, σε μια σύνθεση από φωτογραφίες και βιντεοταινίες το αντικείμενο της αποστολής και τις δυσκολίες διαβίωσης στην παγωμένη έκτη ήπειρο του πλανήτη. Ιδιαίτερο ενδιαφερον είχαν η διήγησή του για τον τρόπο που επιλέχθηκε από τη NASA μετά από πενταετή προσπάθεια, αλλά και οι συμβουλές του στους φοιτητές να δείξουν υπομονή και υπομονή, γιατί όπως είπε, η ενασχόληση με την επιστήμη είναι, πάνω απ’ όλα, τρόπος ζωής. Ακόμη τίμησε στο πρόσωπο της μητέρας του, στην οποία αφιέρωσε την εκδήλωση, τους συγγενείς του που έσπευσαν να τον τιμήσουν στην πρώτη από τις διαλέξεις που έδωσε για την αποστολή στην Ανταρκτική. Η τελευταία από αυτές θα δοθεί στην έδρα της ΝΑSΑ το Μάρτιο. Τέλος, όπως ανέφερε, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η έκδοση του βιβλίου του για την εμπειρία του στην έκτη ήπειρο.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι είναι εξαιρετικά τιμητική για τη χώρα μας αλλά και για το Δήμο Φυλής η συμμετοχή του Γιάννη Μπαζιώτη σε αυτή την αποστολή και δήλωσε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, όπως βρέθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Πολικών Ζωνών Αθανασίου Μαυραειδόπουλου για τους σκοπούς και τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην αποστολή. 
Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Ευρυπίδη Μπόσκου, ο οποίος προλόγισε τη διάλεξη. Ο καθηγητής αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο ήθος και στις ακαδημαϊκές επιδόσεις του Γιάννη Μπαζιώτη, τις οποίες γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, αφού υπήρξε ο επιβλέπων της διδακτορικής του διατριβής. 
Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν, στο τέλος της εκδήλωσης, ο Χρήστος Παππούς απένειμε στον Γιάννη Μπαζιώτη τιμητική πλακέτα στην οποία αναγράφεται ότι ύψωσε τη σημαία της Χώρας και του Δήμου Φυλής στην Ανταρκτική. Στη χειρονομία του Δημάρχου απάντησε ο Γιάννης Μπαζιώτης με μια εξίσου συγκινητική: Του παρέδωσε τη σημαία του Δήμου που είχε παραλάβει πριν την αποστολή και την οποία ύψωσε το Δεκέμβριο στη βάση Mc Murdo της Ανταρκτικής. Στην ιδιόχειρη αφιέρωσή του έγραψε «η σημαία αυτή υψώθηκε το Δεκέμβριο του 2017 στην Ανταρκτική. Ιωάννης Μπαζιώτης».
Ήταν ο συγκλονιστικός επίλογος μιας εκδήλωσης προς τιμήν του άξιου τέκνου των Άνω Λιοσίων, που, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα μας εκπλήξει και πάλι… 
ΒΙΝΤΕΟ:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια