Έρχεται το φυσικό αέριο στον Δήμο Φυλής




Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, ξεκίνησε η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Φυλής, μέσω των εργασιών σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου.


   Όπως επισήμανε ο επιβλέπων μηχανικός Χρήστος Μουζακίτης, πρόκειται για ένα έργο  όπου αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση θα επεκταθεί στην συνέχεια σε όλη την επικράτεια του Δήμου Φυλής. Είπε χαρακτηριστικά:
 
«Η τοποθέτηση των δύο βανοστασίων επαρκεί προκειμένου να τροφοδοτηθεί άμεσα με φυσικό αέριο ολόκληρη η περιοχή των Άνω Λιοσίων και στη συνέχεια ολόκληρος ο Δήμος Φυλής».
Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι κάτοικοι μένουν στους δρόμους (Αιγαίου Πελάγους, λεωφόρος Φυλής μέχρι την οδό Κώστα Παρθένη) θα μπορούν άμεσα να προχωρήσουν στη σύνδεση με το δίκτυο του φυσικού αερίου αφότου ολοκληρωθεί.
  Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε σε πρώτη φάση  το δίκτυο θα συνδεθεί με το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, αλλά και το κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων, το οποίο αποτελεί το πλέον ενεργοβόρο κτίριο στον Δήμο Φυλής.
  Να τονίσουμε ότι το κολυμβητήριο του Δήμου καταναλώνει τεράστια ποσά, αφού θερμαίνει δύο πισίνες (μια ολυμπιακών διαστάσεων και μια παιδική) με 2 καυστήρες πετρελαίου δυναμικότητας 2.000.000 kcal/h. Διαπιστώθηκε ότι, σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας προκύπτει μεγάλη ωφέλεια, τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.
Το συνολικό κόστος για τη σύνδεση του κολυμβητηρίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου ανέρχεται στο ποσό των 361.000,00 ευρώ και θα καλυφθεί από το Δήμο.
  Στο επόμενο διάστημα και ενώ θα υλοποιείται η σύνδεση του Κολυμβητηρίου με το δίκτυο Φυσικού αερίου θα μελετηθεί η σύνδεση των δημοτικών και σχολικών κτιρίων κι εν συνεχεία, μέσω της επέκτασης του δικτύου, η σύνδεση των οικιακών καταναλωτών. Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς είχε πει στα στελέχη της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής τα εξής:
 
«Εσείς φτιάξτε μας μελέτες κι εμείς θα προχωρήσουμε άμεσα» Δηλώνοντας την αποφασιστικότητα του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου.  
 Η σύμβαση του Δήμου Φυλής με την Εταιρεία Διανομή Αερίου Αττικής  προβλέπει:
1. Κατασκευή Υπογείου φρεατίου τριών βανών (βανοστάσιο) στο ελεύθερο πεζοδρόμιο που βρίσκεται επί της οδού Παναγίας Γρηγορούσης μεταξύ της Αττικής οδού και της οδού Κλεισούρας στον Δήμο Φυλής ενδεικτικών διαστάσεων 4,50μ*4,00μ
2. Κατασκευή αγωγών δικτύου Μέσης πίεσης (19bar) μήκους 1.430μ. και δικτύου Χαμηλής Πίεσης(4bar) μήκους 838μ.
3. Εγκατάσταση υπέργειου σταθμού διανομής πόλης με τον συνοδευτικό ηλεκτρολογικό πίνακα εντός περιγραφόμενου χώρου με ενδεικτικό εμβαδόν 25,00 τ.μ.. Η χωροθέτηση του σταθμού θα γίνει σε Δημοτικό χώρο που βρίσκεται σε απόσταση 80μ. περίπου από την οδό Κρητικού Πελάγου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια