Εκπληκτικό ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπληκτικό ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο
Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Ο λόγος για το ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού της ταλαντούχας και ανερχόμενης μεσοφώνου Θοδώρας Μποκούζη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Φυλής.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο συντοπίτης μας καθηγητής μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου και διακεκριμένος λυρικός τραγουδιστής Νίκος Σπανάτης.
Η Θεοδώρα Μποκούζη ερμήνευσε τραγούδια και άριες από το γνωστό λυρικό ρεπερτόριο, όπως «Ιταλίδα στο Αλγέρι», «Κάρμεν», «Ορλάνδος Μαινόμενος», καθώς και τον περίφημο κύκλο με τα επτά παραδοσιακά Ισπανικά τραγούδια του ντε Φάγια, όλα από μνήμης και μάλιστα σε έξι διαφορετικές γλωσσες.
Δίκαια καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που απόλαυσε μια ερμηνεία υψηλού επιπέδου σε ένα μουσικό γεγονός που σπάνια πραγματοποιείται στην πόλη. Ταυτόχρονα η εμφάνιση της Θεοδώρας Μποκούζη αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε ενόψει των επικείμενων εξετάσεων για το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Στο πιάνο συνόδευσε ο γνωστός πιανίστας και κορεπετίτορας Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.
Ελπίζουμε η καλλιτεχνική αυτή διοργάνωση να γίνει η αρχή για μια σειρά από παρόμοιες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της κλασσικής μουσικής αλλά και άλλων ειδών όπως της οπερέτας και του μιούζικαλ ιδιαιτέρως δημοφιλή στον προγραμματισμό της Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής και του Ηρωδείου με διαρκώς εξαντλημένα εισιτήρια.
Η επόμενη διοργάνωση στον χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Φυλής θα είναι η μεγάλη αποκριάτικη μαθητική εορτή στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία συντονίζεται και διοργανώνεται από την καθηγήτρια Ρούλα Λεβαντή, τάξη πιάνου και τον καθηγητή Νίκο Σπανάτη, τάξη μονωδίας και παιδικής χορωδίας του Ωδείου μας.
Ποια είναι η Θεοδώρα Μποκούζη
Η Θεοδώρα Μποκούζη είναι Διπλωματούχος απόφοιτος με Α’ βραβείο και τελειόφοιτη μεταπτυχιακού στην τάξη μονωδίας του Νίκου Σπανάτη καλλιτεχνικού διευθυντή Εθνικού Ωδείου Υμηττού και επίσης είναι πτυχιούχος πιανίστα, θεωρητικός και εμφανίζεται ως ανεξάρτητη καλλιτέχνις αλλά και ως τακτικό χορωδιακό μέλος της Fons Musicalis σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Γραμμάτων, Ίδρυμα Νιάρχος κτλ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια