Λαϊκή Συσπείρωση:Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΙΡΙΟ




Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΙΡΙΟ

          Το κτίριο που στεγάζεται ο Δήμος έγινε το 1985 όταν Διοίκηση ήταν το ΚΚΕ, και κάλυπτε τις ανάγκες του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων.
          Το 2018 και μετά την δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, οι ανάγκες του Δήμου για στέγαση των υπηρεσιών του είναι πολύ μεγάλες.
          Ο Δήμος αναγκάζεται να νοικιάζει πάρα πολλά κτίρια ιδιωτών με εκατοντάδες χιλιάδες κόστος.
          Μόνο για το πρώην ΔΟΥ που στεγάστηκε η πολεοδομία κ.λ.π, ο Δήμος δίνει 65.000 € το χρόνο. Ο Δήμος μας δεν έχει ούτε μια αίθουσα για πολιτιστικές ή πολιτικές δραστηριότητες μαζικών φορέων, παρατάξεων κομμάτων κ.λ.π
          Έχουν σοβαρές ευθύνες όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων και στη συνέχεια Φυλής, γιατί δεν έφτιαξαν ένα μεγάλο κτίριο που να καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες, όταν από το 1991 και μετά μόνο από αντισταθμιστικά της χωματερής ήρθαν στο Δήμο πάνω από 700 εκ. €.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να απολλοτριώσει ένα οικοδομικό τετράγωνο και να φτιάξει ένα μεγάλο κτίριο Διοίκησης που να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Να στεγαστούν οι διάφορες υπηρεσίες που νοικιάζουν ιδιόκτητα  κτίρια και να φτιαχτούν  και αίθουσες που να καλύπτουν τις ανάγκες των διάφορων μαζικών φορέων του Δήμου για πολιτιστικές δραστηριότητες.
          Δεν συμφωνούμε με τις αποφάσεις που παίρνει η Διοίκηση ( στοχεύοντας στην προσέλκυση ψηφοφόρων ) να φτιάχνει μεγάλα κτίρια για κάθε σύλλογο με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι σύλλογοι εάν δεν χωράνε στο ΚΕΝΕ, να στεγαστούν όλοι μαζί στο κτίριο Διοίκησης που προτείνουμε να γίνει.
          Ακόμη προτείνουμε να προχωρήσει η δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου στο Ζεφύρι αφού και ο χώρος ( Μπασκέτες ) υπάρχει αλλά και τα σχέδια είναι έτοιμα επί της Δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Λιάρου.
          Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του Δήμου να στηρίξουν την πρόταση αυτή που θα λύσει τις ανάγκες στο Δήμο για πολιτιστικές δραστηριότητες

                                            Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                 Δημήτριος Τσιουμπρής

                                                   Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια