Φώτα LED στους δρόμους και στα δημοτικά κτίρια Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φώτα LED στους δρόμους και στα δημοτικά κτίρια των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου θα εγκαταστήσει ο Δήμος Φυλής
ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση στη Δημοτική Ενότητα Φυλής ήρθε η σειρά των Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της προσεχούς Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2018 συζητείται η έγκριση της σύναψης και των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για την ενεργειακή αναβάθμιση των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 2.935.337,92 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), θα αντικατασταθούν τα συμβατικά φωτιστικά σώματα με νέας τεχνολογίας τύπου LED, τόσο στον οδοφωτισμό όσο και στο φωτισμό των δημοτικών κτιρίων.
Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστεί η φωτιστική ικανότητα και θα επιτευχθεί οικονομία κλίμακος τουλάχιστον 40% στα ποσά που καταβάλει ο Δήμος στη ΔΕΗ για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ενεργειακή αναβάθμιση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της προσπάθειας του Δήμου να βελτιώσει το οικολογικό του αποτύπωμα, μειώνοντας την καταναλισκόμενη ενέργεια.
Όπως έχει διακηρύξει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τελικός στόχος είναι να αποτελέσει ο Δήμος Φυλής πρότυπο «πράσινου» Δήμου.
Την εισήγηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια