Με φωτισμό νέας Τεχνολογίας ξεκίνησε η ενεργειακή και οικολογική αναβάθμιση του Δήμου Φυλής (βίντεο)



Με φωτισμό νέας Τεχνολογίας ξεκίνησε  η ενεργειακή και οικολογική αναβάθμιση του Δήμου Φυλής 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο της «Ενεργειακής Αναβάθμισης του Αστικού Ηλεκτροφωτισμού και του Ηλεκτροφωτισμού των Δημοτικών Κτιρίων των Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου» ενέκρινε κατά πλειοψηφία το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. 
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 2.935.337,92 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), θα αντικατασταθούν τα συμβατικά φωτιστικά σώματα με νέας τεχνολογίας τύπου LED, τόσο στον οδοφωτισμό όσο και στο φωτισμό των δημοτικών κτιρίων.
Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστεί η φωτιστική ικανότητα και θα επιτευχθεί οικονομία κλίμακος τουλάχιστον 40% στα ποσά που καταβάλει ο Δήμος στη ΔΕΗ για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ενεργειακή αναβάθμιση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της προσπάθειας του Δήμου να βελτιώσει το οικολογικό του αποτύπωμα, μειώνοντας την καταναλισκόμενη ενέργεια.
Όπως έχει διακηρύξει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τελικός στόχος είναι να αποτελέσει ο Δήμος Φυλής πρότυπο «πράσινου» Δήμου.
Όπως επεσήμανε εξάλλου κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιό αυτή είναι η πρώτη φάση του μεγαλόπνοου σχεδίου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Φυλής καθώς σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Αττικής, έπονται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικά κτίρια καθώς και η δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων, στο πλαίσιο της ανάπλασης της Χωματερής. 

Δηλαδή, με την ψήφιση και του σχετικού νόμου, όπως υπογράμμισε, ανοίγει ο δρόμος για ένα όραμα που είχε ήδη τεθεί από την προηγούμενη Δημαρχιακή του θητεία, που είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη χωματερή, με μακρόπνοο στόχο την ενεργειακή αυτοτέλεια των νοικοκυριών του Δήμου Φυλής. 
Ο Χρήστος Παππούς κατέληξε με την ευχάριστη είδηση ότι σύντομα ξεκινούν και οι εργασίες για την σύνδεση του Δήμου Φυλής με το Φυσικό Αέριο, σε πρώτη φάση με το Δημοτικό Κολυμβητήριο. 
Ακολουθεί video  από το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2018



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια