Κάλεσμα αγώνα για την ΠΑΙΔΕΙΑ από Φορείς της περιοχής.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
«Κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχουν τα παιδιά μας. Παλεύουμε για Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών»
Τα Σωματεία και οι Φορείς του Δήμου Φυλής που υπογράφουμε το παρόν κείμενο καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας σε οργάνωση και πάλη ενάντια στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και σε αυτόν τον τομέα από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Τεράστιες ευθύνες έχουν διαχρονικά οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που στηρίχτηκαν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν.
Ευθύνες έχει και η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Φυλής που αντί να διεκδικεί απέναντι στην Κυβέρνηση, κάθε φορά που ο λαός της περιοχής μας κινητοποιείται, συναντιέται με Υπουργούς και πουλάνε όλοι μαζί «φίκια για μεταξωτές κορδέλες».
Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης των παιδιών μας.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο οξυμένο αν πάρουμε υπόψη το υπαρκτό πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή μας. Η εγκληματικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει – αν όχι τη στήριξη – την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα. Γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, τόπο καταγωγής των διαπλεκόμενων στις εγκληματικές ενέργειες.
Δεν ανεχόμαστε την άθλια προπαγάνδα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου που μιλάει για «επιστροφή στην κανονικότητα» και για μηδαμινές ελλείψεις στα σχολεία. Που τολμάει να μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη», η οποία στηρίζεται στη φτώχεια, τη μεγάλη ανεργία, τους μισθούς πείνας, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, δηλαδή μια «δίκαιη ανάπτυξη» που δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα άδικο σύστημα.
Δεν ανεχόμαστε τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό που καλλιεργούν διάφορες δυνάμεις μέσα στον εργατικό – λαϊκό κόσμο της περιοχής μας και στόχο έχουν να τον απογοητεύσουν και να τον αδρανοποιήσουν.
Χρειάζεται συστράτευση και αγώνας εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητών, κάθε τίμιου ανθρώπου που δεν ανέχεται την άθλια κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής.
Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει είναι η πάλη για να τα ανατρέψουμε.
Διεκδικούμε τα αυτονόητα :
·        Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα στα τμήματα ένταξης – παράλληλης στήριξης, στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, σε κοινωνιολόγους και στα ολοήμερα σχολεία που φορτώνουν με νέα οικονομικά βάρη και ταλαιπωρία τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς.
·        Να σταματήσει το σχολείο να είναι εξεταστικό κέντρο. Αντί να μορφώνει και να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας, τα εξαντλεί σε ένα απίστευτο μαραθώνιο (σχολείο – σπίτι – φροντιστήριο) και την ίδια στιγμή αναγκάζει τους γονείς να χρυσοπληρώνουν για την μόρφωση των παιδιών τους.
·        Να λυθούν τώρα τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της περιοχής. Σχολεία που χρειάζονται επισκευές με υπερπληθώρα μαθητών, με αίθουσες ακατάλληλες προκάτ κοντεινέρς, σχολεία εξ ολοκλήρου προκάτ, που δεν διαθέτουν επαρκή και ασφαλής προαύλια για να παίξουν και να αθληθούν οι μαθητές, σχολεία που δεν έχουν αίθουσες εκδηλώσεων κ.α.
·        Ίδρυση τώρα νέων σχολείων που να καλύπτουν τις ανάγκες του σήμερα.
·        Τώρα να παρθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων, με μόνιμους σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.
·        Δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πύκνωση των δρομολογίων για τις ώρες αιχμής.
·        Να γίνει τώρα αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία της περιοχής μας και να παρθούν άμεσα μέτρα για σχολεία – ακατάλληλα από το σεισμό του 1999.
·        Να γίνουν τώρα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή γιατί πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή και πολλές φορές μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή μαθητών.
·        Αγωνιζόμαστε για ενιαίο 12χρονο Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο.
Όλοι την Παρασκευή 26 Γενάρη ώρα 13:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να τοποθετηθεί δημόσια για τα ζητήματα η Δημοτική Αρχή και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.
Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας καθηλώνει στη φτώχεια, την ανεργία και γκετοποιεί την περιοχή μας.

Φορείς που ήδη υπογράφουν το κείμενο :                                                                       
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού (παράρτημα Δυτικής Αθήνας)
Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ)
Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσιών – Ζεφυρίου
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Καματερού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια