Κινητοποίηση ενάντια σε εγκληματικότητα και γκετοποίηση



Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, καλεί τα υπόλοιπα σχολεία των Ανω Λιοσίων το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 3ου Γυμνασίου, με αφορμή τους πυροβολισμούς έξω από το κτίριο πριν από λίγες μέρες, ένα περιστατικό που έφερε ξανά στην επιφάνεια το οξυμένο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή, που προκλήθηκε και γιγαντώθηκε με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, οι οποίες με την πολιτική τους διαμορφώνουν συνθήκες γκετοποίησης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Κινητοποίηση για το ίδιο θέμα, ενάντια δηλαδή στην εγκληματικότητα και την πολιτική που γκετοποιεί την περιοχή τους, έκαναν την Πέμπτη 11/1 γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Ανω Λιοσίων.
Μάλιστα, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές Ρομά με τις οικογένειές τους, που δίκαια αγανακτούν μαζί με τους συμμαθητές τους για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο και συνολικά στην περιοχή με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), όπως και της Τοπικής Διοίκησης. Εκτός από τις συνθήκες γκετοποίησης οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν μια σειρά από οξυμένα προβλήματα, όπως το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, η υγειονομική βόμβα της χωματερής, η άθλια κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία.
Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο Φυλής, ενώ τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι ήταν «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου», «Φτώχεια, ναρκωτικά και ανεργία, ίδιος είναι ο ένοχος, ίδια η αιτία».
Θυμίζουμε ότι μια σειρά από συνδικάτα και φορείς της περιοχής, όπως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (παράρτημα Δυτικής Αθήνας), το Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), οι Σύλλογοι Γυναικών Μενιδίου, Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου (ΟΓΕ), η Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών και το Σωματείο Συνταξιούχων Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 Οκτώβρη 2017 στο υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, είχαν καταθέσει υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας με ένα σύνολο αιτημάτων από τα οποία ωστόσο, με ευθύνη της κυβέρνησης, κανένα δεν έχει ικανοποιηθεί.
ΠΗΓΗ:https://www.rizospastis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια