902.gr: Διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άθλια κατάσταση στα σχολεία (VIDEO)


  Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής πραγματοποίησαν τα ΔΣ Σωματείων και Φορέων της περιοχής για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πόλης. Η σημερινή πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων όπως οι δύο κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας.
Τα Σωματεία και οι φορείς έχουν ζητήσει το θέμα αυτό να συζητηθεί ως μοναδικό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντίστοιχο αίτημα έχει καταθέσει και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Η δημοτική αρχή προς το παρόν δεν το έχει ικανοποιήσει και σήμερα απαίτησαν να γίνει μια πρώτη συζήτηση και να οριστεί νέο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παρθούν αποφάσεις και μέτρα για την άθλια κατάσταση που επικρατεί.
Στην αρχή, το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος με το ΚΚΕ Δημήτρης Τσιουμπρής, όπου έβαλε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αφήσει να τοποθετηθούν τα Σωματεία και οι Φορείς που παρευρίσκονταν στην αίθουσα. Η δημοτική αρχή αρχικά αρνήθηκε να ακούσει τους εκπροσώπους των Σωματείων και των Φορέων, αλλά μετά την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων έκανε πίσω και τους έδωσε το λόγο.
Εκ μέρους των Σωματείων και των φορέων, μίλησε ο Χάρης Κωστόπουλος, όπου έθεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι παίζει το ρόλο του «πυροσβέστη» και κάθε φορά που ο λαός κινητοποιείται το μόνο που κάνει είναι να συναντιέται με υπουργούς και να πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο λαό της περιοχής.
Ανέφερε ότι όταν κινητοποιούνταν ο λαός για τη χωματερή, η δημοτική αρχή συναντιόταν με την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, και διατυμπάνιζαν ότι η χωματερή κλείνει και μετά από λίγο καιρό η χωματερή επεκτάθηκε. Όταν ο λαός διαμαρτυρόταν έντονα για το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών ο δήμαρχος έκανε φιέστες μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για τα εγκαίνια του προαστιακού σταθμού στο Ζεφύρι, ένας σταθμός που ακόμα δεν έχει λειτουργήσει. Τέλος, ανέφερε ότι τώρα που ξεσηκώνεται ο κόσμος για τα προβλήματα της Παιδείας η δημοτική αρχή συναντιέται με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, και διαφημίζει ότι θα έρθουν τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια. 
Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι καλή, ενώ αρνήθηκε δημόσια να ορίσει Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης αρνήθηκε να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο το Υπόμνημα που κατέθεσαν τα σωματεία και οι φορείς. Εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε άχνα για το ζήτημα, αφού η δημοτική αρχή (στηρίζεται από ΝΔ) αποδείχτηκε καλύτερη στην αθώωση της κυβερνητικής πολιτικής, γεγονός που αποδεικνύει τη στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.
πηγή:https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/149767/diamartyria-sto-dimotiko-symvoylio-gia-tin-athlia-katastasi-sta

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια