Το όραμα της Διοίκησης για την πορεία του Δήμου και τους στόχους για το 2018


«Ασφάλεια, Κοινωνική προστασία και μεγάλα Έργα το Όραμα του Δήμου Φυλής»   επεσήμανε ο Δήμαρχος στο Ζεφύρι
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο τρίπτυχο ασφάλεια, κοινωνική προστασία και μεγάλα έργα επικέντρωσε τη σύντομη  ομιλία του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο  Πνευματικό Κέντρο το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου.
Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος Γιώργος Ψωμάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δ. Αττικής Βασίλης Κουμπούρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής ΟΠΚΕ Δ. Αττικής Γιάννης Σκούρας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής  Ασφαλείας Δ. Αττικής Λυκούργος Μπιτσακάκης, ο Διοικητής  της ΟΠΚΕ Αντώνης Καλδίρης αλλά και άνδρες της ΟΠΚΕ, σφράγισαν σήμερα με την παρουσία τους στην εκδήλωση, με τον πιο επίσημο τρόπο και σαφή τρόπο, τη νέα τροχιά που χαράχτηκε στο Δήμο Φυλής σε σχέση με την ασφάλεια του πολίτη.
Τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι η καλύτερη χρονιά από όλες τις προηγούμενες για το Δήμο Φυλής εξέφρασε ο Χρήστος Παππούς.  «Πέρσι δεσμευτήκαμε πως θα παλέψουμε για να γίνει η πόλη μας ασφαλής. Όλοι το άκουσαν, λίγοι το πίστεψαν και ελάχιστοι το κατανόησαν.  Σήμερα είναι γεγονός» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Φυλής. 
Το όραμα της Διοίκησης για την πορεία του Δήμου και τους στόχους για το 2018 συνόψισε ο Δήμαρχος με δυο αναφορές. Την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Φυλής και την εγκατάσταση της έδρας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως σε αυτή τη Διοίκηση,  βάζουμε τον πήχη ψηλά. Έχουμε όραμα για το Δήμο και τον τόπο μας. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι ο επόμενος στόχος μας. Είναι  ένα όνειρο, ένα μεγάλο όραμα που –πρώτα ο Θεός - θα παλέψουμε να γίνει πραγματικότητα.  Ζητάμε ο Δήμος Φυλής να γίνει η έδρα του  Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Ανακοινώνω σήμερα, πως ήδη υπέγραψα απόφαση Δημάρχου και συγκροτώ επιτροπή Ακαδημαϊκών, καθηγητών Πανεπιστημίου που θα στηρίξουν την κίνησή μας, για να έρθει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Δήμο Φυλής» τόνισε  καταχειροκροτούμενος ο Χρήστος Παππούς.
Ο Δήμαρχος Φυλής προανήγγειλε πως την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να εγκριθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ενεργειακή αναβάθμιση των Άνω Λιοσίων και το Ζεφυρίου. «Ολόκληρος ο Δήμος θα λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια.  Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Φυλής βγαίνει μπροστά και είναι πρωτοπόρος  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς. Παράλληλα ενημέρωσε τους παριστάμενους  πως όλα τα μεγάλα έργα που έχουν προαναγγελθεί από την αρχή της θητείας του  έχουν υπογραφεί από τον ίδιο και τη Ρένα Δούρου και είναι σε τροχιά υλοποίησης και ευχαρίστησε δημοσίως την Περιφερειάρχη Αττικής για τη στήριξή της στο Δήμο.
 «Είχαμε πει πέρσι, πως θα έχουμε μια ανθρώπινη πόλη πρόνοιας για τους δημότες, με το Δήμο δίπλα στον πολίτη. Σήμερα είναι πραγματικότητα πως κανείς δεν είναι μόνος του στην κρίση» είπε ο Δήμαρχος Φυλής αναφερόμενος στους χιλιάδες ωφελούμενους του Δημοτικού κοινωνικού Παντοπωλείου και του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ στο οποίο ο Δήμος Φυλής είναι επικεφαλής.
Ο Χρήστος Παππούς ανακοίνωσε ακόμα αναφορικά με τα έργα,  πως τις επόμενες εβδομάδες «μπαίνουν οι μπουλντόζες και ξεκινά ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Ζεφυρίου, ξεκινούν νέες ασφαλτοστρώσεις ενώ έχει ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τις νέες πλατείες.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Φυλής ευχαρίστησε για όσα έχουν προσφέρει όλους όσους έχουν θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Ζεφύρι και προανήγγειλε πως μέσα στο 2018 θα οργανωθεί εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας Ζεφυρίου στην οποία θα βραβευτούν οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην περιοχή. Ο Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλους.  Ο Δήμαρχος Φυλής αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στον Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχο Γιώργο Ψωμά με την ευχή στις επικείμενες κρίσεις της Αστυνομίας να προαχθεί σε Υποστράτηγο.

Ακολουθεί  βίντεο με την ομιλία του Δημάρχου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια