Με ιδιαίτερη μνεία στον Δήμο Φυλής τα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης Greek Tourism Expo (βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την πεποίθηση ότι ο Δήμος Φυλής μπορεί να γίνει ένας πρότυπος τουριστικός προορισμός στην Αττική, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, κατά τον χαιρετισμό του, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στα εγκαίνια της Greek Tourism Expo, της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στην Αττική και μίας από τις μεγαλύτερες στην χώρα μας.
Η Φυλή βρίσκεται μόλις 11 χλμ. από την Αθήνα, έχει να επιδείξει σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και μαζί με τα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικά τοπία και τη γαστρονομία της, είναι ένας χώρος ιδανικός για τουρισμό, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης.
Ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή του Δήμου Φυλής στην έκθεση, «ενός Δήμου που κάνει στροφή στον τουρισμό, όντας 11 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας», έκανε και ο διοργανωτής της Greek Tourism Expo, Χριστόφορος Παπαδιώτης.
Την έκθεση εγκαινίασε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Χαράλαμπος Καρίμαλης, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Χρήστος Παππούς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Καρίμαλη και να επισημάνει τη σπουδαιότητα της ανάδειξης της Φυλής μέσα από τον σχεδιασμό του Υπουργείου και του ΕΟΤ. «Ελπίζω ότι από εσάς θα ξεκινήσει ο Δήμος Φυλής να γίνει ένας πρότυπος τουριστικός προορισμός» τόνισε ο Δήμαρχος, προσφέροντας στον κ. Καρίμαλη έντυπο και ηλεκτρονικό (DVD) υλικό με την προβολή της Φυλής.
Ο Δήμος Φυλής συμμετέχει με δικό του εκθεσιακό περίπτερο στην Greek Tourism Expo, που φιλοξενεί 250 εκθέτες, μεταξύ των οποίων ελληνικά τουριστικά γραφεία, ξένους τουριστικούς πρακτόρους και αεροπορικές εταιρείες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, χθες Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.600 Β2Β συναντήσεις (επαγγελματικές συναντήσεις) με τους 150 Hosted Buyers από 40 και πλέον χώρες του κόσμου.
Στο περίπτερό του ο Δήμος Φυλής προβάλει, με βιντεοταινίες και έντυπα, το φυσικό περιβάλλον, την παράδοση, την ιστορία του και τα σημεία τουριστικού και γαστριμαργικού ενδιαφέροντος, προσδοκώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς που αναζητούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη Αττική για να παρατείνουν την παραμονή των τουριστών στην Αθήνα.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 20:00. Πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo, πλησίον του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και η διοργανώτρια εταιρεία προσφέρει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από και προς τον Σταθμό Μετρό Δουκ. Πλακεντίας (κάθε μία ώρα από τις 09:30), καθώς και με Shuttle Buses από και προς το αεροδρόμιο (Έξοδος 2 Αφίξεων – έναντι Sofitel Hotel) κάθε πέντε λεπτά.

Ακολουθεί βίντεο με τον χαιρετισμό του Δημάρχου στα εγκαίνια της έκθεσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια