Παραλήψεις και ασυνεννοησία έδειξε το ατύχημα σε εκδρομή του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.



      Τις  παραλήψεις και την ασυνεννοησία που υπάρχει  στη λειτουργία των ΚΑΠΗ  έδειξε το πρόσφατο ατύχημα μέλους τους που είχε σε πρόσφατη εκδρομή του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.
  Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε η κόρη της παθούσας ότι στην εκδρομή που έγινε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου οι  διοργανωτές δεν ενημέρωσαν κανέναν για το σοβαρό τραυματισμό  που συνέβη. Το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας των διοργανωτών ήταν οι δικοί της άνθρωποι να μάθουν το γεγονός μετά από έξι ώρες. Παρόλο  που στην τοπική κοινωνία του Ζεφυρίου ήταν πολύ εύκολο οι διοργανωτές να ενημερώσουν τους συγγενείς της παθούσας αυτοί προτίμησαν να συνεχίσουν την εκδρομή τους και να ενδιαφερθούν για την υγεία του μέλους τους μετά από δύο ημέρες.
 
  Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η κόρη της παθούσας:

<<Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας, προκειμένου να καταγγείλω την απαράδεκτη αντιμετώπιση γεγονότος που έλαβε χώρα στις 03/12/17 και αφορά την μητέρα μου κ. Χρυσικοπούλου Ελένη, μέλος των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.
Με πρωτοβουλία της κ. Λάππα, προέδρου των μελών ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, διοργανώθηκε εκδρομή με προορισμό την Ακρόπολη, στην οποία συμμετείχε και η μητέρα μου. Δεν γνωρίζω τι συνέβη από εκεί και πέρα, αλλά η μητέρα μου βρέθηκε με σπασμένο χέρι στο νοσοκομείο. Ο λόγος που δεν γνωρίζω τίποτε είναι ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ενημέρωση από την κ. Λάππα ή οποιονδήποτε άλλον για το τι διαδραματίστηκε ώστε να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Από ένα τυχαίο γεγονός (δέχθηκα περαστικά γι΄αυτήν από ένα γείτονα) έμαθα πως η μητέρα μου, αντί να είναι στο σπίτι της μετά την εκδρομή ήταν σε νοσοκομείο! Δεν ενημερώθηκα ούτε για το συμβάν, ούτε για το νοσοκομείο, ούτε για να είμαι δίπλα της, ούτε ΤΙΠΟΤΕ.
Όταν κάποιος διοργανώνει μια εκδήλωση, είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, όχι μόνο για να εισπράξει τα «μπράβο», αλλά και για όταν συμβεί κάτι σοβαρό, που απαιτείται το λιγότερο «ανθρωπιά».
– Η κ. Λάππα δεν θεώρησε απαραίτητο να με ενημερώσει για το ατύχημα της 84χρονης μητέρας μου.
-Δεν έπρεπε να γνωρίζω σε ποιο νοσοκομείο πήγε;
-Δεν έπρεπε να μεριμνήσει για να την συνοδέψει κάποιος υπεύθυνος, ή έπρεπε να συνεχίσει την εκδρομή της σαν να μην συνέβη τίποτε;
-Πότε είναι κάτι σοβαρό, ώστε να ενημερωθούν οι οικείοι του; Όταν από ατύχημα γίνει δυστύχημα;
-Ποιος γνώριζε αν υπήρχε ιδιωτική ασφάλεια και έπρεπε να πάει σε συγκεκριμένο νοσοκομείο;
-Ποιος ενημέρωσε (τους γιατρούς) για το ιστορικό ενός ανθρώπου 84 χρονών;
Θεωρώ ότι η συμπεριφορά απέναντι στη μητέρα μου ήταν το λιγότερο απαράδεκτη και την προσβάλλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της. Με ανύπαρκτα αντανακλαστικά και ίχνος ευαισθησίας και υπευθυνότητας, αντιμετωπίστηκε ένα σοβαρό γεγονός που μπορούσε να γίνει ακόμα σοβαρότερο.
Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε αυτούς που τους βαρύνουν, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο σε κανέναν. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία επιθυμείτε. Κα Χόντου Αναστασία.>>

  Τελειώνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι αυτό το συμβάν να προβληματίσει μερικούς για να έχουν περισσότερη σοβαρότητα και όχι να αρχίσουν να περιφέρουν τις ευθύνες . 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια