Ανανεωμένη και Χριστουγεννιάτικη η ιστοσελίδα των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Ζεφυρίου




Ανανεωμένη Χριστουγεννιάτικη η ιστοσελίδα των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Ζεφυρίου έτοιμη να σας υποδεχθεί με ότι πληροφορία θελήσετε σχετικά με την λειτουργία, τις ειδήσεις, τα νέα, τις εκδηλώσεις των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ Ε Δ Ω




κ. Κούρκουλος Γιώργος
Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου
Τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού είναι πολύ σημαντικά, γιατί τότε μπαίνουν οι βάσεις για τη συναισθηματική και νοητική του ανάπτυξη. Με σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη και επιστημονική γνώση, oολόκληρο το πρόγραμμα εργασίας των Βρεφικών- Παιδικών Σταθμών, στοχεύει στην υποστήριξη της ολόπλευρης ανάπτυξης των δυνατοτήτων όλων των παιδιών, στο να μάθουν να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μέσα σε ένα οργανωμένο μαθησιακό περιβάλλον, το οποίο προωθεί την ανάπτυξη της αυτονομίας τους. 
Φροντίδα μας είναι, το πρόγραμμα να είναι ευέλικτο, να λαμβάνει υπ' όψη τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών και να τους δίνει ευκαιρίες να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα, με πολλούς τρόπους, όπως το παιχνίδι, το θέατρο, την κίνηση, τη μουσική, τα εικαστικά. 
Τα νήπια συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προτείνονται από την παιδαγωγό ή προτείνουν τα ίδια, δραστηριότητες που προκαλούν το ενδιαφέρον τους και αποτελούν κίνητρο και προϋπόθεση για μάθηση. Η γνώση προσεγγίζεται μέσα από το παιγνίδι, τη διερεύνηση, τη δημιουργία, την αξιοποίηση του υλικού, τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την παρουσίαση ιδεών και στηρίζεται στα βιώματα και στις εμπειρίες των παιδιών.
Θεωρούμε ότι με το άρτια εκπαιδευμένο παιδαγωγικό προσωπικό και την δική σας συμμετοχή και συνεργασία θα πετύχουμε τους παιδαγωγικούς και διδακτικούς μας στόχους ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο σχολικό και αργότερα στο κοινωνικό περιβάλλον.


Με ανάλογη φροντίδα και αγάπη, προτρέπουμε το παιδί να ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους. Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούμε στοχεύουν στη καλύτερη δυνατή προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο και τη ζωή γενικότερα.
Επιπλέον για να βοηθήσουμε στην ομαλή και αβίαστη ένταξη του παιδιού στο παιδικό σταθμό, έχουμε προβλέψει μία ειδική περίοδο προσαρμογής. 

Για κάθε παίδι που είναι κοντά μας Θέλουμε:
Να απελευθερώνει τη Φαντασία του
Να συνειδητοποιεί την ανατομία της κίνησης
Να επικοινωνεί με τα άλλα μέλη της ομάδας.
Να συνεργάζεται, να υποχωρεί, να υπολογίζει,
να σέβεται.
Με κύριο παράγοντα το παιχνίδι και την αισθησιοκινητική δράση να φτάνει σε ένα σημείο αυτοέκφρασης. Να ευαισθητοποιηθεί μέσο των τεχνών και να του δοθεί η ευκαιρία να τις προσεγγίσει, να τις γευτεί και να γίνει δημιουργός τους. 

Οι  Παιδικοί Σταθμοί
του Ζεφυρίου, είναι πανέτοιμοι και
απολύτως προετοιμασμένοι να προσφέρουν όπως πάντα το καλύτερο
και ασφαλέστερο περιβάλλον φιλοξενίας των μικρών μας δημοτών .





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια