ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ
Σωτήρη Πέτρουλα 20 Άνω Λιόσια, τηλ. 2102484797-6955503795

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής και των σωματείων – φορέων που συμμετέχουν σ’ αυτήν για συγκέντρωση βοήθειας, σταθήκαμε το Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017, για άλλη μια φορά αλληλέγγυοι στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, παραδίδοντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Στην αντιπροσωπεία που παρέδωσε τη βοήθεια στους πληγέντες συμμετείχαν: από τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής ο Χάρης Κωστόπουλος, από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής ο Πρόεδρος του Σωματείου Θόδωρος Χαμαλίδης, από το Σύλλογο Γυναικών Άνω Λιοσίων η Βίκυ Ξηρογιάννη και από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ο Νίκος Ζαπάντης.
Γνωρίζουμε βέβαια, ότι αυτή η κίνηση αλληλεγγύης που είναι μια ανακούφιση για τους πληγέντες, δεν λύνει το πρόβλημα. Ούτε ξεχνάμε φυσικά τις εγκληματικές πολιτικές Κυβέρνησης – Περιφερειακών – Δημοτικών Αρχών που οδήγησαν σ΄ αυτήν την καταστροφή.

Απαιτούμε και διεκδικούμε εδώ και τώρα:
1.   Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη
2.   Αποζημίωση 100% των ζημιών που έπαθαν οι περιουσίες, οι επιχειρήσεις και τα αυτοκίνητα των πληγέντων
3.   Την στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών (πολιτική προστασία, πυροσβεστική, δασαρχεία κλπ) και την ενίσχυση των απαραίτητων μέσων
4.   Να παγώσουν τα χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
5.   Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη. Καμιά διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
6.   Άμεσος σχεδιασμός και γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Και επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας, και για να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα και στην περιοχή μας, όπως έχει συμβεί και στο δικό μας Δήμο στο παρελθόν, συντονίζουμε τον αγώνα μας μαζί με τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής μας, ώστε να προχωρήσουν και στο Δήμο μας τα απαραίτητα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά κ.λ.π.) με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.
Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους  νέους και τις νέες, να συμμετέχουν ακόμα πιο μαζικά, δυναμικά και αγωνιστικά στις δραστηριότητες της, καθώς επίσης και σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ.
(Πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση θα ξεκινήσουν από την τριγωνική πλατεία πίσω από το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια στις 9 π.μ.)

Άνω Λιόσια, Δεκέμβρης 2017

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια