Λαϊκή Συσπείρωση: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018

          Την Δευτέρα 18/12 ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2018.
Ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσιουμπρής καταψήφισε τον προϋπολογισμό γιατί:
Είναι αντιλαϊκός γιατί σ΄ ένα μεγάλο ποσοστό είναι από έσοδα από ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας.
Τα  λαϊκά στρώματα αυτά φορολογούνται άγρια από την έμμεση και άμεση κρατική φορολογία και δεν πρέπει να συμβάλουν και με τοπική φορολογία μέσω των ανταποδοτικών τελών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις μειώνουν σημαντικά την κρατική χρηματοδότηση στους 325 Δήμους της χώρας μας.
Ενδεικτικά ενώ  το 2013 η κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους ήταν 3.δις427εκ. το 2017 ήταν 3.018 εκ. μείωση , στην 5ετία κατά 409 εκ.
Αυτή την μείωση οι Δήμαρχοι που υπηρετούν το σύστημα την φορτώνουν με την αύξηση των δημοτικών τελών και άλλες τοπικές φορολογίες στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Για την μείωση αυτή της κρατικής χρηματοδότησης και την επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων όχι μόνο η Διοίκηση του κ.Παππού δεν βρήκε να πεί κουβέντα αλλά ούτε και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας.
Η Διοίκηση του κ.Παππού ΄΄καταφέρνει΄΄ να λειτουργεί ο Δήμος με τα 36 εκ. αντισταθμιστικά της χωματερής.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας όμως ΄΄τρώνε΄΄ την βρώμα και όλα τα υπόλοιπα από την λειτουργία της χωματερής και απαιτούν αυτά τα αντισταθμιστικά μέχρι να κλείσει η χωματερή να πηγαίνουν για τον λόγο που δίνονται και όχι για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος βέβαια είχε δηλώσει πως αν σταματήσουν τα αντισταθμιστικά ο Δήμος θα χρεωκοπήσει. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής προτείνει και διεκδικεί :
- Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, υποδομές πολιτικής προστασίας, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για την λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο κλπ.
- Σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, μόλυνση και βιομηχανικά ατυχήματα.
- Να σταματήσει η μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους γιατί αυτό σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, ανταποδοτικότητα, μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού.
- Να καταργηθεί κάθε είδους τοπικής φορολογία με παράλληλη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
- Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
- Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ενιαίο  σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της υγείας-πρόνοιας και παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
- Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά δήμους και περιφέρειες, πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

                                            Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                 Δημήτριος Τσιουμπρής


                                                   Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια