Χρήστος Παππούς: «Θα παλέψουμε και θα καταφέρουμε να έχουμε τα πάντα για τους δημότες μας»(βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρήστος Παππούς: «Θα παλέψουμε και θα καταφέρουμε να έχουμε τα πάντα για τους δημότες μας»

«Έχουμε καταφέρει να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Θα παλέψουμε όμως γιατί θέλουμε ακόμα περισσότερα για τους δημότες μας», δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στην Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού για την παρουσίαση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.
«Κι εγώ και οι συνεργάτες μου βάζουμε τον πήχυ ψηλά. Θα παλέψουμε και θα καταφέρουμε να έχουμε τα πάντα για τους δημότες μας», διαβεβαίωσε ο Χρήστος Παππούς, τονίζοντας ότι όραμα της Δημοτικής Αρχής αλλά και ο ρόλος της είναι να βρίσκεται ο Δήμος δίπλα στον δημότη, «όχι μόνο στον κοινωνικό τομέα και τον τομέα των έργων, αλλά σε ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζει».
Προέτρεψε μάλιστα τους δημότες να υποδεικνύουν προβλήματα ή δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται και να ενημερώνουν για συνδημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης και δεν έχουν απευθυνθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία, προκειμένου οι αρμόδιοι να επιληφθούν της κατάστασης και να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση. «Παρατήρησα κι εγώ και ο Αντιδήμαρχος ότι πάρα πολλοί δημότες, ενώ έχουν τις προϋποθέσεις να είναι δικαιούχοι, δεν είναι εγγεγραμμένοι. Και παρατηρείται και το οξύμωρο να είναι εγγεγραμμένοι ως δικαιούχοι, μη δημότες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να καλυφθούν πρωτίστως οι ανάγκες των δημοτών. Για το λόγο αυτό, όπως επεσήμανε, ο Δήμος Φυλής και η Κοινωνική Υπηρεσία ξεκινούν την εκστρατεία ενημέρωσης με σειρά παρουσιάσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου, «προκειμένου να μάθουν όλοι οι δημότες του Δήμου Φυλής -των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Χασιάς- το τι δικαιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία».
Ο Δήμαρχος Φυλής υπογράμμισε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Κοινωνική Υπηρεσία από την ημέρα ανάληψης από τον ίδιο της Διοίκησης του Δήμου, και συνεχάρη τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο, τον Διευθυντή Γιάννη Τέγο και όλα τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους, και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, «για τον αγώνα που κάνει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί  για να προχωρήσουμε τον Δήμο».
«Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής ξεκίνησε από το μηδέν. Το Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, βρήκαμε μια Κοινωνική Υπηρεσία υποστελεχωμένη να υπολειτουργεί» τόνισε, επισημαίνοντας ότι υπό την προηγούμενη Διοίκηση, το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας περιοριζόταν στην παροχή ενός μικρού βοηθήματος κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. «Καταφέραμε και είμαστε ο leader, ο επικεφαλής Δήμος σε όλη τη Δυτική Αττική για το ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ και να έχουμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο για τους δημότες μας που πλήττονται από την κρίση, καθώς και ιατρική περίθαλψη για όλους τους δημότες, σε συντονισμό με το ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων) και το ΠΕΔΥ (ιατροί στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου)», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής, διαβεβαιώνοντας: «Έχουμε καταφέρει πολλά, θέλουμε όμως ακόμα περισσότερα για τους δημότες μας».
Ακολουθεί βίντεο με την σύντομη ομιλία του Δημάρχου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια