Tα "χώνει" στα ανώνυμα blog ο Κρητικός


 Κύριε συντάκτη,
Επειδή είναι η δεύτερή φορά που ασχολείστε μαζί μου, και επειδή αναφερθήκατε στην εκ μέρους μου στηλίτευση της ανωνυμίας σας, να γνωρίζετε πως λέω πάντα αυτά που πιστεύω. Εγώ σας έδωσα την δυνατότητα να μου συστηθείτε, και φυσικά θα ήθελα να ξέρω ποιός είστε, διότι, συνήθως, ότι έχουμε να πούμε με κάποιον - εάν δεν υπάρχει υστερόβουλη σκέψη με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και την  παραπληροφόρηση – το λέμε αφού πρώτα συστηθούμε.
Εν προκειμένω, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ότι πράττω, γενικώς στην ζωή μου, φροντίζω να είναι και ηθικό αλλά και νόμιμο, όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια από τα στοιχεία που σας παραθέτω.
Στο ως άνω δημοσίευμα σας, της 23-10-2017 με τίτλο: «Τι είναι νόμιμο και τι παράνομο για τον Δήμο Φυλής» συμπεριλάβατε το όνομα μου, σε μια περίεργη λίστα, με κατά την γνώμη σας «παράνομες» συναλλαγές με τον Δήμο.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας, μάθετε πως στην συνεδρίαση της 16/10/2017 της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας ήμουν μέλος και χωρίς να έχω κανένα νομικό κώλυμα, αποχώρισα οικειοθελώς, χρησιμοποιώντας το «γράμμα του νόμου», χωρίς παραιτήσεις και άλλα δυσάρεστα, και το έκανα για να είμαι και ηθικά, εκτός από νομικά, καλυμμένος.
Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν πέρα για πέρα νόμιμο, και πάνω από όλα και ηθικόν διότι ήταν αποτέλεσμα διαγωνιστικής διαδικασίας, ενός πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, νομίμως και με κάθε λεπτομέρεια οργανωμένου, από της υπηρεσίες του Δήμου, βάση των προβλεπομένων από το άρθρο 117 του Νόμου 4412/16.
Για την επιπλέον ενημέρωσή σας, σας προτρέπω να ανατρέξετε σε έναν έτερο διαγωνισμό για οικοδομικά υλικά, τον Νοέμβριο του 2016 που κατοχυρώθηκε σε άλλη επιχείρηση, μετά την ανάλογη νόμιμη διαδικασία. (βλέπε δημοσίευση ιστοσελίδας «Παράπονο Φυλής», με ημερομηνία 27-1-2017).
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το ατόπημά σας, τουλάχιστον, για την παντελώς ατεκμηρίωτη κριτική σας με ψευδείς κατηγορίες, που όπως αναφέρετε, παρά το «ασυμβίβαστο» των Δημοτικών Συμβούλων επιτρέπω «παρανόμως» στα παιδιά μου να συνεργάζονται με τον Δήμο, γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό κώλυμα.
 Το σχετικό νομικό πλαίσιο που υφίσταται, αναφέρει χαρακτηριστικά:
1η) Ο νόμος 3852/10 στο άρθρο 14 παράγραφος 3 υποπαράγραφος β λέει τα εξής (παραπομπή από Το ΦΕΚ. 3. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι Δήμαρχοι, ή  Δημοτικοί σύμβουλοι…., β. Γενικοί Διευθυντές, πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων, διαχειριστές, μέτοχοι και εταίροι κεφαλαιουχικών εταιρειών, που έχουν συμβληθεί με το δήμο, εφόσον το ποσοστό συμμετοχής τους στις εταιρείες υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και εταίροι προσωπικών εταιρειών και κοινοπρακτούντα πρόσωπα, που έχουν συμβληθεί με το δήμο, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προηγούμενης περίπτωσης.
2ον) Ο νόμος 3463/06 ή αλλιώς Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, στο άρθρο 29 παράγραφος 3 υποπαράγραφος β) αναφέρει ακριβώς τα ίδια:
3. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι Δήμαρχοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικού διαμερίσματος, τοπικοί σύμβουλοι ή πάρεδροι: α. Όποιοι συνδέονται με το Δήμο ή την Κοινότητα ή τα νομικά τους πρόσωπα, εξαιρουμένων των συνδέσμων, με συμβάσεις προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού ή κοινοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας, ύψους άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ συνολικά ετησίως. β. Μέλη διοικητικών συμβουλίων, διαχειριστές, μέτοχοι και εταίροι κεφαλαιουχικών εταιρειών, που έχουν συμβληθεί με το Δήμο ή την Κοινότητα, εφόσον το ποσοστό συμμετοχής τους στις εταιρείες υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού κεφαλαίου της εταιρίας, εταίροι προσωπικών εταιριών, καθώς και κοινοπρακτούντα πρόσωπα, με τη συνδρομή των προϋποθέσεων της προηγούμενης περίπτωσης. Εκτός όμως όλων αυτών,  υπάρχει και πλήθος γνωμοδοτήσεων καθώς και αποφάσεων δικαστηρίων και του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που έχουν αποφανθεί για το θέμα αυτό και φυσικά δεν έχουν διαφωνήσει, διότι όλα είναι βάσει του νομικού πλαισίου, το οποίο υφίσταται.
3ον) Βάση του νόμου 3190/1955 περί Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης, οι Ε.Π.Ε. είναι κεφαλαιουχικές εταιρείες.                                                                                                                             Άρα από την στιγμή που εγώ δεν κατέχω κανένα εταιρικό μερίδιο, και επομένως δεν έχω κανένα ποσοστό επί του κεφαλαίου της εταιρείας, όλα αυτά που λέτε στο δημοσίευμά σας είναι ανυπόστατα ψεύδη, και θα σας παρακαλέσω εντός πέντε ημερολογιακών ημερών να έχετε επανορθώσει ότι κακό λέτε για εμένα στο αρχικό σας δημοσίευμα, διότι διαφορετικά θα κινήσω όλες τις διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο νόμος.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επιπλέον, θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύσετε την επιστολή μου στον ίδιο χώρο του επίμαχου δημοσιεύματός σας... 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια