Δωρεάν μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες του Δήμου Φυλής εξασφάλισε ο Γιώργος Αντωνόπουλος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Δωρεάν μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες του Δήμου Φυλής εξασφάλισε ο Γιώργος Αντωνόπουλος
Συνεργασία με το Ελληνικό  Ίδρυμα Ογκολογίας  ξεκινά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, ύστερα από  πρωτοβουλία του Γιώργου Αντωνόπουλου. Την ανακοίνωση της συνεργασίας έκανε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που οργάνωσε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσούπολης, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία.
«Ξεκινάμε μια συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας με στόχο να παρέχουμε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στις γυναίκες του Δήμου μας», ανακοίνωσε ο Γιώργος Αντωνόπουλος. Οι γυναίκες από 40 ετών και άνω, ασχέτως εάν είναι ασφαλισμένες ή όχι, θα μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 211-4115224, να δίνουν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια η Κοινωνική Υπηρεσία να τους εξασφαλίζει ραντεβού για δωρεάν μαστογραφία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Ζουρίδης δήλωσε συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου στην ημερίδα που οργάνωσε ο Σύλλογος με τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. «Με τις διήμερες εκδηλώσεις που οργανώσαμε είχαμε στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους του Δήμου μας για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Σήμερα κάναμε ένα μικρό θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Ζουρίδης που ευχαρίστησε θερμά τους επιστήμονες για την προθυμία τους να έρθουν στο Δήμο Φυλής και να ενημερώσουν τους κατοίκους.
Ομιλητές της ημερίδας που διεξήχθη στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Φυλής, ήταν ο χειρουργός μαστού και Επιστημονικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Εμμανουήλ Αμπατζόγλου και ο ακτινοδιαγνώστης ογκολογίας του Ιδρύματος Μενέλαος Καλογεράς. Οι επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου και προέτρεψαν τους παριστάμενους να μην αμελούν τις προληπτικές εξετάσεις . «Πριν από λίγα χρόνια λέγαμε ότι ένας στους τέσσερις ευρωπαίους θα πεθάνει από καρκίνο. Δυστυχώς σήμερα έχουμε φτάσει να μιλάμε για έναν στους τρεις αφού το 25% των θανάτων στην Ε.Ε. οφείλεται σε κάποιας μορφής καρκίνου», υπογράμμισε ο κ. Αμπατζόγλου ο οποίος επικεντρώνοντας στον καρκίνο του μαστού τόνισε την αναγκαιότητα διεξαγωγής προληπτικών εξετάσεων από άνδρες και γυναίκες.
Από την πλευρά του ο κ. Καλογεράς μίλησε στους παριστάμενους για τους 14 μύθους που υπάρχουν γύρω από το θέμα της μαστογραφίας και προκαλούν σύγχυση και φοβίες στις γυναίκες με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η πρόληψη. «Όσο μεγαλύτερη είναι μια γυναίκα τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό προσβολής της από καρκίνο του μαστού. Άρα όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο περισσότερο πρέπει να προσέχει. Η μαστογραφία είναι μια εξέταση που δεν σταματά ποτέ», υπογράμμισε ο κ. Καλογεράς .

Οι διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσούπολης ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα με ποδηλατοδρομία υπό τον τίτλο «3ος Δρόμος Ζωής», αφού στα σημαντικά μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού εμπεριέχεται και η άσκηση. Αμέσως μετά ο Σύλλογος φρόντισε να ευχαριστήσει τα μέλη του και τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία έχοντας διοργανώσει μια εξαιρετική γιορτή με πολύ χορό, τραγούδι και εκλεκτό φαγητό.
Στα βίντεο που ακολουθούν δείτε τους σύντομους χαιρετισμούς του Μιχάλη Ζουρίδη και του Γιώργου Αντωνόπουλου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια