Το Κέντρο Μάθησης Η/Υ του Δήμου Φυλής εγκαινίασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Μάθησης Η/Υ του Δήμου Φυλής εγκαινίασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

To Κέντρο Μάθησης και Πιστοποίησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κι Επικοινωνιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής, που σύντομα θα δίνει πιστοποιήσεις ECDL σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και δημότες, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.
«Καλή αρχή», ευχήθηκε ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος διαβεβαίωσε πώς αν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις δυνατότητες του Κέντρου, θα αναζητηθεί και νέα αίθουσα. Συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια για τη νέα δράση και ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, Αιμιλία Αλεβίζου, για τη στήριξή της.
Σημαντική ενέργεια χαρακτήρισε τη δημιουργία του Κέντρου ο Νίκος Χατζητρακόσιας, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου σύντομα το Κέντρο να αποκτήσει την άδεια για χορήγηση πιστοποιητικών ECDL. Το Κέντρο, όπως ανέφερε ο κ. Χατζητρακόσιας, θα είναι ανοικτό τα απογεύματα και στους δημότες, 225 από τους οποίους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου 2017 για τους πρώτους 40 από τη λίστα προτεραιότητας που έχει δημιουργηθεί, κάτι  που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των ενηλίκων για εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη σπουδαιότητα της λειτουργίας ενός τέτοιου Κέντρου.
Παράλληλα, ο κ. Χατζητρακόσιας προανήγγειλε σειρά ενεργειών που σχεδιάζονται προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στην τοπική κοινωνία και κυρίως τα γήπεδα αθλοπαιδιών που βρίσκονται στα προαύλια, τα οποία, όπως είπε θα ανακατασκευαστούν, όπως αυτό του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
«Όπου υπάρχει συνεργασία και υπάρχει όραμα γίνονται πράξη σπουδαία πράγματα», είπε από την πλευρά της η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, Αιμιλία Αλεβίζου, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Νίκο Χατζητρακόσια και ευχήθηκε να δημιουργηθεί σύντομα Πνευματικό Κέντρο, κάτι που ενθουσίασε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού.
Παράλληλα με τα εγκαίνια, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και φορέων της περιοχής, μαθητές και δημότες, τελέστηκε και ο αγιασμός από τον πατέρα Φανούριο της ενορίας του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Όπως προαναφέρθηκε, τα μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης και Πιστοποίησης Η/Υ ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ενώ έχει δοθεί παράταση στις εγγραφές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Διάρκεια κάθε κύκλου σπουδών είναι 8 εβδομάδες.
Το Κέντρο βρίσκεται στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Αγίου Νικολάου (οδοί Κων. Παρθένη & Τσαρούχη), με είσοδο από την οδό Παρθένη, έναντι Ι.Ν. Αγίου Λουκά.  
Ακολουθούν βίντεο με τους σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου Χρήστου Παππού  και του Νίκου Χατζητρακόσια



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια