ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ από Φορείς που ήδη έχουν υπογράψει το κείμενο στήριξης και συμμετοχής στο πλευρό των μαθητών


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
«Κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχουν τα παιδιά μας. Παλεύουμε για Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών »
Τα Σωματεία και οι Φορείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο καλούμε το λαό και τη νεολαία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής σε οργάνωση και πάλη ενάντια στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής μας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που συνεχίζει και σε αυτό τον τομέα από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Τεράστιες ευθύνες έχουν διαχρονικά οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που στηρίχτηκαν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν. 
Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης των παιδιών μας.
Δεν ανεχόμαστε την άθλια προπαγάνδα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου που μιλάει για «επιστροφή στην κανονικότητα» και για μηδαμινές ελλείψεις στα σχολεία. Που τολμάει να μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη», η οποία στηρίζεται στη φτώχεια, την μεγάλη ανεργία, τους μισθούς πείνας, στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, δηλαδή μια «δίκαιη ανάπτυξη» που δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα άδικο σύστημα.
Δεν ανεχόμαστε τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό που καλλιεργούν διάφορες δυνάμεις μέσα στον εργατικό – λαϊκό κόσμο της περιοχής μας και στόχο έχουν να τον απογοητεύσουν και να τον αδρανοποιήσουν.
Χρειάζεται συστράτευση και αγώνας εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητών, κάθε τίμιου ανθρώπου που δεν ανέχεται την άθλια κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής.
Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει είναι η πάλη για να τα αποτρέψουμε.  
Διεκδικούμε τα αυτονόητα:
·        Να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα στα τμήματα ένταξης – παράλληλης στήριξης, στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, και στα ολοήμερα σχολεία που φορτώνουν με νέα οικονομικά βάρη και ταλαιπωρία τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς.
·        Να σταματήσει το σχολείο να είναι εξεταστικό κέντρο. Αντί να μορφώνει και να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας, τα εξαντλεί σε ένα απίστευτο μαραθώνιο (σχολείο – σπίτι – φροντιστήριο) και την ίδια στιγμή αναγκάζει τους γονείς να χρυσοπληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους.
·        Να λυθούν τώρα τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της περιοχής, καθώς ακόμα υπάρχουν σχολεία που χρησιμοποιούν αίθουσες προκατ και κοντέινερ, που χρειάζονται επισκευές και βάζουν νερά με την πρώτη βροχή, που δεν διαθέτουν ασφαλές προαύλιο για να παίξουν και να αθληθούν οι μαθητές, που δεν έχουν αίθουσες εκδηλώσεων, που το χειμώνα το μάθημα γίνεται μαρτύριο από την έλλειψη θέρμανσης.
·        Τώρα να παρθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων, με μόνιμους  σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα.
·        Να γίνει τώρα αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία της περιοχής μας και να παρθούν άμεσα μέτρα για σχολεία – ακατάλληλα από το σεισμό του 1999.
·        Να γίνουν τώρα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή γιατί πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή και πολλές φορές μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή μαθητών.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους Φορείς της περιοχής, του Συλλόγους Γονέων και εκπαιδευτικών να πάρουν  αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής αυτής της πρωτοβουλίας.

Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας.
ΠΕΜΠΤΗ 12 Οκτωβρίου ώρα 13:30  έξω από το Υπουργείο Παιδείας (στάση ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα).
(Πούλμαν θα δρομολογηθούν 12:30 από πλ. Καράβου Μενίδι και Τριγ. Πλατεία Άνω Λιοσίων πίσω από το Δημαρχείο)     
Φορείς που ήδη υπογράφουν το κείμενο:
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «ο Σωκράτης»
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού (Παράρτημα Δυτικής Αθήνας)
Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών (ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ)
Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Καματερού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια