Χρήστος Παππούς “Θέλουμε να κρατήσουμε του νέους Επιστήμονές στον τόπο μας”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην 1η Διαβούλευση με θέμα “Στρατηγική για τη Νεολαία 2017 -2027 και Δυτική Αττική” που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Νέων Φυλής και η Περιφέρεια Αττικής, έδωσε το “παρών” ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.
Ο Δήμαρχος που συνεχάρη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης τον Περιφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου την Πρόεδρο του Συλλόγου Νέων Φυλής Φωτεινή Κόκκινου και τα μέλη του, επεσήμανε πως στη νέα Γενιά “οφείλουμε να βασιζόμαστε όχι με λόγια αλλά με πράξεις”.

Απευθυνόμενος δε στον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανία Παπαδημητρίου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και ήταν στο πάνελ των ομιλητών του εξέφρασε την αδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απορροφήσει νέους Επιστήμονες. 
Θα ήταν ευχής έργο να υπάρξει μια τροπολογία που θα δίνει στους Δήμους τη Δυνατότητα να προσφέρουν θέσεις εργασίας  για πρακτική αλλά και για συμβάσεις έργου σε Επιστήμονες του τόπου μας, που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Δικηγόρους κ.τ.λ. ώστε οι νέοι μας να μην φεύγουν στο εξωτερικό” επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Φυλής εφόσον υπάρξει νομική ρύθμιση έχει την δυνατότητα, να στηρίξει τους νέους του, Επιστήμονες.  
Χαιρετισμό, δίνοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον Σύλλογο Νέων Φυλής για την πρωτοβουλία του, απηύθυνε ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα αλλά και στις προοπτικές που ανοίγονται για τη Δυτική Αττική.
Ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στα “Βασικά Ερωτήματα της διαβούλευσης για το πλαίσιο στρατηγικής και δράσεων για την ενδυνάμωση της νεολαίας 2017-2027”
Τον κύκλο των εισηγήσεων έκλεισε ο Πολιτικός Κοινωνικός Επιστήμονας Δημήτρης Μπουρίκος, με την περιεκτική αλλά εμπεριστατωμένη μελέτη του με θέμα “Νέοι στη Δυτική Αττική: Υφιστάμενη κατάσταση”
Αξίζει να σημειωθεί πως άψογη στο συντονισμό της εκδήλωσης αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε, υπήρξε η συντοπίτισσα μας Συγγραφέας και εκπαιδευτικός Νατάσα Γκουτζικίδου.
Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με τις σύντομες τοποθετήσεις και ομιλίες του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου και του Πολιτικού  Κοινωνικού  Επιστήμονα Δημήτρη Μπουρίκου.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια