Στον υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο αφιερωμένος ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος της Ζωφριάς (βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στον Ζωφριώτη υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο ήταν αφιερωμένος ο φετινός 6ος Ποδηλατικός Γύρος της Ζωφριάς που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου με πολλές συμμετοχές καθώς ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και ιδιαίτερα ευνοϊκός.
Την έναρξη έξω από τα Γραφεία του Συλλόγου της Ζωφριάς κήρυξε συμβολικά ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ο οποίος στα τέλη Ιουλίου έφερε επιτυχώς σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα, να διανύσει 104 χ.λ.μ κολυμπώντας διαρκώς επί 34 ώρες και 10 λεπτά. Έτσι ήταν ο δεύτερος Έλληνας Υπεραθλητής που κατέκτησε τον τετραπλό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου που βρίσκεται στις Χερσονήσους της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Ο Σπύρος όμως δεν σταματά εδώ καθώς ήδη έχει ξεκινήσει προετοιμασία για τον επόμενο στόχο του, που είναι προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβρη του 2018,  και πρόκειται για τον διάπλου Ρόδος – Καστελόριζο στα 133,3 χλμ.
Σε αυτή την προσπάθεια όπως εύστοχα ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος δεν είναι μόνος του, καθώς μετά από δική της πρωτοβουλία, τον υπεραθλητή εκτός από την Οικογένειά του που είναι πάντα στο πλευρό του, στηρίζει σύσσωμος ο Δήμος Φυλής, αλλά και η Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Τα συγχαρητήριά του στον Σπύρο Χρυσικόπουλο αλλά και στην Ευαγγελία Κωβαίου που ανέδειξε το θέμα κάνοντας γνωστό το αίτημα στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο, έσπευσε να δώσει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος βρέθηκε και αυτή τη φορά κοντά στον υπεραθλητή. “Μόλις μου έθεσαν το θέμα η μητέρα σου και ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησα αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη είπε ο Χρήστος Παππούς απευθυνόμενος στον υπεραθλητή και σπεύδοντας να του υποσχεθεί πως τον Σεπτέμβριο του 2018 θα βρίσκεται κοντά του στο Καστελόριζο.
Ο Δήμαρχος εξάλλου έκανε γνωστό κάτι που ίσως λίγοι γνωρίζουν, ότι το ακριτικό Καστελόριζο είναι αδελφοποιημένο με τον Δήμο Φυλής. Περιγράφοντας μάλιστα την πρόσφατη εμπειρία του, του είπε πως όταν επισκέφθηκε το ακριτικό νησί και κατά τη διάρκεια των 4,5 ωρών που χρειάστηκε ώστε να καλύψει την απόσταση Ρόδος – Καστελόριζο η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, ο σκέψη του ήταν στον Σπύρο και στο δύσκολο εγχείρημά του, το οποίο κι εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα φέρει σε πέρας. “θα είμαι εκεί για να σου φορέσω το στεφάνι” είπε ο Δήμαρχος προκαλώντας συγκίνηση αλλά και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Ο υπεραθλητής από την πλευρά του φύσει και θέσει μετρημένος δεν είπε πολλά. Ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο και τον κόσμο της Ζωφριάς καθώς και τον Δήμο Φυλής για την στήριξή τους, τονίζοντας πως έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του που πάνω απ΄ όλα είναι, η αντοχή στον πόνο.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Σπύρος Χρυσικόπουλος απέδειξε και με ένα ακόμη τρόπο το ήθος  αλλά και την αγάπη του για τον τόπο του καθώς από φέτος αγωνίζεται με τον Κολυμβητικό Σύλλογο του Δήμου Φυλής “ΤΡΙΤΩΝΑ”. Για αυτό τον λόγο μάλιστα στον 6ο Ποδηλατικό της Ζωφριάς προκειμένου να τιμήσουν τον Σπύρο μαζί με όλο τον κόσμο βρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΤΡΙΤΩΝΑ Δημήτρης Μωραΐτης και η συντοπίτισσα μας γιατρός και δραστήριο μέλος του Κολυμβητικού Συλλόγου Κατερίνα Χλίβα.
Τα συγχαρητήρια τους έδωσαν επίσης στον υπεραθλητή δηλώνοντας  συμπαραστάτες στην  προσπάθειά του ο Αντιδήμαρχος Φυλής Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος της Β’ ΕΣΕ Νίκος Χατζητρακόσιας και οι Πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και Γιώργος Κούρκουλος αντίστοιχα και ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η “ΠΑΡΝΗΘΑ” Γιώργος Μαυροειδής.
Ο Γιώργος Μαυροειδής μάλιστα, προκάλεσε κι εκείνος  συγκίνηση στον κόσμο, καθώς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε μια αθέατη ηρωίδα που δεν είναι άλλη από την γιαγιά του Σπύρου Ευαγγελία, η οποία καθόταν συγκινημένη ανάμεσα στον κόσμο και στους ποδηλάτες που είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο του “ΒΟΡΕΙΝΟΥ”.
Αξίζει τέλος  να σημειωθεί, ότι για τους αθλητές που συμμετείχαν στον 6ο Ποδηλατικό Γύρο κληρώθηκαν 5 ποδήλατα και πλούσια δώρα, τα οποία υπήρξαν ευγενική προσφορά των Χορηγών, προς τον Σύλλογο της Ζωφριάς και τον συνδιοργανωτή Σκακιστικό Όμιλο της Ζωφριά “Τριαντάφυλλος Σιαπέρας” .
Ακολουθούν βίντεο με τους σύντομους χαιρετισμούς
Ευαγγελία Κωβαίου


Σπύρος Χρυσικόπουλος 

Δήμαρχος Φυλής – Χρήστος Παππούς

Πρόεδρος Αθλητισμού – Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια