Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής, τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής, τίμησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την παρουσία του, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα που κηρύχθηκε ο πόλεμος μεταξύ της χώρας μας και της Ιταλίας και που αργότερα με τη επέμβαση των γερμανών, συνεχίστηκε ως ελληνοιταλικογερμανικός πόλεμος. Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε τη πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Η νίκη μας αυτή επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με τη χώρα μας.
            Ο Καλλικρατικός Δήμος Φυλής πραγματοποίησε και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής), επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρελάσεις στις οποίες συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Κλήρου, της Βουλής των Ελλήνων, των Τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και φορέων των περιοχών που αποτελούν τον Δήμο Φυλής.
            Στη Δημοτική Ενότητα των Άνω Λιοσίων στην οποία παρευρέθηκε ο Σύλλογός μας, μέλη του Συλλόγου με τη σημαία ανά χείρας, παρακολούθησαν με ευλάβεια την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη συνέχεια μετέβησαν στην Πλατεία Ηρώων όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων και παρέλασαν με υπερηφάνεια στο κλείσιμο του λαμπρού αυτού εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου.

            Να σημειώσουμε πως στον εορτασμό που έλαβε χώρα στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ανδρέας Νταρζάνος.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια