Απόφαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής


Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο (02/09) συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή και αφού συζήτησε τα θέματα της εισήγησης έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Να προχωρήσει άμεσα ο ΟΛΕ στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής στην απόδοση του παράλιου μετώπου εκτός των λιμενικών εγκαταστάσεων στους Δήμους της περιοχής (Ασπρόπυργος - Ελευσίνα - Μέγαρα) στη βάση των προτάσεων των Δήμων. Ιδιαίτερα τονίζει την άμεση παραχώρηση των χώρων των πρώην διαλυτηρίων  ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΑΒΒΑ στο Δήμο Ελευσίνας.
2. Να εξαιρεθούν από το νέο ΠΕΣΔΑ οι περιοχές Μελετάνι και Μουσαμά ως χώροι δημιουργίας ΧΥΤΥ. Εκφράζει την έντονη επιθυμία της για την επιτάχυνση των δράσεων για την υλοποίηση του νέου ΠΕΣΔΑ που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να οδηγηθούμε στο οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
3. Να μην υλοποιηθεί η διενέργεια δειγματοληπτικών εξορύξεων για βωξίτη στην περιοχή ΝATURA 2000 στο όρος Γεράνεια Μεγάρων από την εταιρία ‘Βωξίτες Διστόμου'. Η συζήτηση ανέδειξε και επιπλέον επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την άποψη της καταστροφικής για το περιβάλλον εξόρυξης αυτής.
4. Να παρέμβει η πολιτεία με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα έντονα φαινόμενα δυσοσμίας για τον εντοπισμό των εστιών προέλευσης αυτών με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο και τη λήψη μέτρων για την εξουδετέρωσή τους.

Τέλος ομόφωνα αποφάσισε και προτείνει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με όλες τις Ν.Ε της ΑΤΤΙΚΗΣ να παρθούν όλες οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για την ταχύτατη υλοποίηση του νέου ΠΕΣΔΑ.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι Βουλευτές της Αττικής Αθανασίου ΝάσοςΔέδες Γιάννης, Μπαλτάς Αριστείδης και Πάντζας Γιώργος, οι οποίοι δήλωσαν τη συμφωνία, τη συμπόρευση και τη συμπαράστασή τους στις προαναφερθείσες αποφάσεις μας.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής,  Βασιλείου Γιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Λαμπρίδης Χρήστος.

Το Γραφείο Τύπου, 04/09/2017

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια