Χρήστος Παππούς: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Πάρκου Πόλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τέλος στην ταλαιπωρία των ιδιοκτητών του Πάρκου Πόλης

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 73 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ 40 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

      Ιστορική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 29-09-2017 με την οποία αποζημιώνονται, μετά από 21 χρόνια, 73 ιδιοκτησίες στο Πάρκο Πόλης συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η πληρωμή των ιδιοκτητών θα γίνει εφάπαξ, προς 125 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, μετά από την έγκριση των Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Πρόσθεσε ότι ο ισχυρός, σήμερα, Δήμος Φυλής δεν θέλει να χρωστάει σε κανέναν και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ιδιοκτητών του Πάρκου Πόλης τα προηγούμενα χρόνια. 
«Καλέσαμε, τον περασμένο Φεβρουάριο τους δημότες με ανακοίνωσή μας, να προσέλθουν προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά τους και σήμερα φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις υποθέσεις εκτός από περίπου έξι για τις οποίες υπάρχουν εκκρεμότητες στους φακέλους. Καλώ σήμερα, δημόσια, όσους διαθέτουν ιδιοκτησία στο Πάρκο Πόλης ή είναι δικαιούχοι αποζημίωσης από ρυμοτομία σύμφωνα με το ν. 1337/83 (από Πράξη Εφαρμογής) στις πολεοδομικές ενότητες των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου, ώστε να αρχίσει η διαδικασία. Ο Δήμος Φυλής δεν θέλει να χρωστάει σε κανένα. Θέλει δημότες χαρούμενους και περήφανους» τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε ακόμα να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους τις Υπηρεσίες του Δήμου και ονομαστικά τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, τη Δημοτική Σύμβουλο και δικηγόρο Χρυσούλα Κουράση, το μηχανικό του Δήμου Δημήτρη Καματερό και την αξιόλογη, όπως τη χαρακτήρισε, Νομική Υπηρεσία του Δήμου που έφεραν σε αίσιο τέλος την υπόθεση.
Αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης του Πάρκου Πόλης, είπε ότι ανοίγει ο δρόμος από τη στιγμή που θα περάσουν στην κυριότητα του Δήμου οι ιδιοκτησίες, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για το ζήτημα αυτό χωρίς τίτλους.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές προτάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
- την ανέγερση Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων, όπως του τη μετέφερε ο Ολυμπιονίκης της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος ή
-τη στέγαση Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αν κάτι τέτοιο ενταχθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια