Ολοκληρωμένη Φροντίδα υγείας για κάθε μαθητή παρέχει δωρεάν ο Υγειονομικός Σταθμός του ΕΕΣ Άνω Λιοσίων

 

Ολοκληρωμένη Φροντίδα υγείας  για κάθε μαθητή παρέχει δωρεάν ο Υγειονομικος Σταθμός του ΕΕΣ Άνω Λιοσίων
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη συνεργασία του  Υγειονομικού Σταθμού του  ΕΕΣ Άνω Λιοσίων με τον Δήμο Φυλής και την Ενιαία Σχολική Επιτροπή ανακοίνωσε η Προϊστάμενη του Σταθμού κα Αριστέα Πλακίδα η οποία κατά την ημέρα των Αγιασμών επεφύλαξε στους μαθητές ένα πολύτιμο δώρο.
Όπως η ίδια δήλωσε έχοντας στο πλευρό της τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Χατζητρακόσια, “Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018, η συμπλήρωση του ιατρικού πιστοποιητικού παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/μαθητριών (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή - ΑΔΥΜ) τόσο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και της δευτεροβάθμιας θα επιτελείται από τη διεπιστημονική ομάδα υγείας του ΕΕΣ Άνω Λιοσίων:
·         Παιδίατρο κο Ευθυμάκη Δημήτριο
·         Ειδικό Παθολόγο κα Δρίβα Ευφροσύνη
·         Επισκέπτριες Νοσηλεύτριες του ΕΕΣ για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών φροντίδας υγείας των μαθητών.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της έχει ως εξής:
Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός ΕΕΣ Άνω Λιοσίων, βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο και στην κοινότητα και ιδιαιτέρως στο νέο άνθρωπο, μικρό μαθητή, νεαρό έφηβο και τη μεγάλη σχολική κοινότητα. Παράσχει όλες τις δυνατές υπηρεσίες της Π.Φ.Υ. (πρόληψη, προαγωγή υγείας, παροχή πρώτων βοηθειών, κλινική αντιμετώπιση και διαχείριση επείγοντος περιστατικού) έργο που επιτελείται εδώ και πολλά χρόνια από την Ομάδα Υγείας με διεπιστημονική σύνθεση (παιδίατρο, επισκέπτριες νοσηλεύτριες, γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων).
Όμως, επειδή ιδιαίτερη μέριμνα απαιτεί ο ευαίσθητος χώρος του σχολείου, με επίκεντρο τον μαθητή όλων των σχολικών μονάδων του δήμου Φυλής, ο ΕΕΣ Άνω Λιοσίων σχεδιάζει αξιολογεί και υλοποιεί την παροχή ολιστικής φροντίδας για την αντιμετώπιση ατυχημάτων που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, με τη Διασύνδεση Δομής Υγείας του Ε.Σ.Υ. - Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Υπεύθυνος: Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Χαρατζά, όπου μετά την παραπομπή του από τον ΕΕΣ Άνω Λιοσίων θα επιτυγχάνεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη δομή, καθολική και ισότιμη χωρίς καμία διάκριση, με στόχο την εξατομικευμένη φροντίδα του μαθητή.
Επίσης, ο ΕΥΣ ΕΕΣ Άνω Λιοσίων με στόχο την υποστήριξη όλης της σχολικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) του δήμου Φυλής υπό τη συνεχή, άμεση και ένθερμη στήριξη του δημάρχου κου Χρήστου Παππού και σε στενή και άριστη συνεργασία με τον αναπληρωτή δήμαρχο και πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κο Νίκο Χατζητρακόσια, ανακοινώνει ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018, η συμπλήρωση του ιατρικού πιστοποιητικού παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/μαθητριών (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή - ΑΔΥΜ) τόσο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και της δευτεροβάθμιας θα επιτελείται από τη διεπιστημονική ομάδα υγείας του ΕΕΣ Άνω Λιοσίων:
·         Παιδίατρο κο Ευθυμάκη Δημήτριο
·         Ειδικό Παθολόγο κα Δρίβα Ευφροσύνη
·         Επισκέπτριες Νοσηλεύτριες του ΕΕΣ για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών φροντίδας υγείας των μαθητών.
Ακολουθεί το βίντεο με απόσπασμα του χαιρετισμού της κατά τον Αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια