Κορωπί: Χωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη με στελέχη της γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά για τα προβλήματα που δημιουργούν στην πόλη

  


  Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν είχε η επίσκεψη της ειδικής γραμματέως Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Κατερίνας Γιάντσιου στο Κορωπί, παρότι ενημερώθηκε λεπτομερέστατα τόσο από τη δημοτική αρχής όσο και από πολίτες των πληττόμενων από τις “δραστηριότητες” των Ρομά περιοχών της πόλης.
  Η κα Γιάντσιου άκουσε με προσοχή είναι η αλήθεια, τόσο τον δήμαρχο Δημήτρη Κιούση όσο και τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής της Δεξαμενής οι οποίοι έθεσαν το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Όμως περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα αναφέρει τα όσα άκουσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να... ληφθούν όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα.
Και μόνο η αναφορά της κας Γιάντσιου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε την αντίδραση τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των εκπροσώπων των πολιτών: “Μην μπείτε καν στον κόπο να το κάνετε. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι” ήταν το σχόλιο που δέχθηκε.
Παράλληλα η ειδική γραμματέας επανέλαβε όλα όσα συνήθως ακούγονται σε τέτοιες συναντήσεις και έχουν να κάνουν με τη μακροχρόνια προσπάθεια για την ένταξη των Ρομά στην τοπική κοινωνία αλλά σε βάθος χρόνου.
Πρόσθεσε όμως με νόημα: “Για την 'ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες απαιτούνται σύμφωνα με τον παγκόσμιο μέσο όρο δύο έως τρεις γενεές”, δίνοντας έτσι το στίγμα του τί σκοπεύει να κάνει η πολιτεία.
Πάντως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι το κράτος δεν λειτουργεί προς την κατεύθυνση ένταξης των Ρομά στον κοινωνικό ιστό και κατ' επέκταση της αντιμετώπισης και των προβλημάτων και των υπόλοιπων πολιτών: “Ελπίζουμε να εισακουστούμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα συμφώνησε ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων κάνοντας κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι και οι πολίτες του Κορωπίου θα συνεχίζουν να ταλανίζονται από τις συμπεριφορές των Ρομά της περιοχής οι οποίοι, σημειωτέον, δεν εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια