Πικρές ...........αλήθειες ακούστηκαν μετά το Δ.Σ του Δήμου Μάνδρας-Εδυλλίας













  Η άρνηση της Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας  Γιάννας Κριεκούκη να δώσει το λόγο στον εκπρόσωπο από το Δήμο Ελευσίνας Δημήτρη Παπαδόπουλο φανερώνει πικρές αλήθειες για την περιοχή μας αφού στο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων Ελευσίνας, Μεγάρων και Σαλαμίνας , όπως αναφέρει, προβλέπει ξεκάθαρα τη διάθεση των υπολειμμάτων στη Φυλή, που θα κλείσει (;) , σύμφωνα με τον νέο ΠΕΣΔΑ.  Επίσης γίνεται γνωστή πλέον η αύξηση στο τέλος εισόδου (gate fee) στο ΧΥΤΑ Φυλής από 1-1-2018  που θα  επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στο δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. 
Ας διαβάσουμε παρακάτω τι ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δημήτρης Παπαδόπουλος:
ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΚΡΙΕΚΟΥΚΗ ΣΤΟ ΔΣ ΜΑΝΔΡΑΣ
Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. Μάνδρας στις 30/8/2017 για την διαχείριση των απορριμμάτων η κυρία Κριεκουκη προσπάθησε να αποδομήσει το σχέδια για την διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων Ελευσίνας Μεγαρέων και Σαλαμίνας, λέγοντας απίστευτα ψέματα και ανακρίβειες. Στην συνέχεια ζήτησα τον λόγο να απαντήσω, αλλά η κυρία Κριεκούκη, προφανώς για να μην αποκαλυφθούν τα ψέματα της δεν μου έδωσε τον λόγο καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.
• Είπε η Δήμαρχος ότι αναφέρθηκα με απαξιωτικά λόγια για την ίδια κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας στις 25/7/2017. Η αναφορά αυτή είναι απόλυτα ψευδής και επικαλούμαι τα πρακτικά της συνεδρίασης. Απαξιωτικά στο πρόσωπο της κας Κριεκούκη αναφέρθηκε Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας και σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή.
• Ανέφερε, ότι η μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ελευσίνας για την διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων Ελευσίνας, Μεγαρέων και Σαλαμίνας δεν προβλέπει:
• Διάθεση των υπολειμμάτων. Είναι μεγάλο ψέμα. Η μελέτη προβλέπει ξεκάθαρα διάθεση των υπολειμμάτων στην Φυλή. Στην φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται το διάγραμμα ροής στο οποίο εμφανώς τα υπολείμματα καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής.
• Για το κόστος λειτουργίας η Δήμαρχος ανέφερε το ποσό των 57€/τόνο. Δεν ανέφερε όμως ότι το ποσό αυτό είναι για την διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων. Σήμερα η ταφή κοστίζει 45€/τόνο και όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός κος Φάμελος από 1/1/2018 θα εφαρμοστεί και ειδικό τέλος ταφής 35€/τόνο. Άρα από το επόμενο έτος το κόστος του ΧΥΤΑ θα είναι 80 €/τόνο. Επιπλέον αυτών, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με την υλοποίηση της πρότασης του Δήμου Ελευσίνας θα οδηγούνται στην Φυλή το 25% των σημερινών αποβλήτων μειώνοντας σημαντικά το κόστος μεταφοράς.
• Ανέφερε ότι το «εργοστάσιο» στην Ελευσίνα θα κοστίσει 25 εκατομμύρια. Αναληθές. Ο προϋπολογισμός είναι για το σύνολο των Δήμων και καλύπτει έργα σε όλους τους Δήμους. Στην δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί φαίνονται τα έργα που προβλέπονταν σε κάθε Δήμο και το κόστος του κάθε έργου.
• Ανέφερε επίσης ότι το΄"εργοστάσιο" θα γίνει στην Μαγούλα. Τεράστιο ψέμα. Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Το μόνο που αναφέρθηκε είναι ότι το Γ.Π.Σ και οι χρήσεις γης πρεπει να το επιτρέπουν.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και είναι απορίας άξιο γιατί η Δήμαρχος λέει τόσα ψέματα αφού η μελέτη είναι από καιρό εν γνώση της αλλά και σε γνώση του Γενικού Γραμματέα της κου Σ. Ραγκούση.
Σε ότι με αφορά προσωπικά, πήγα στο Δ.Σ. της Μανδρας για να εκθέσω τις απόψεις του Δήμου Ελευσίνας. Το θέμα ξεπερνά τον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας και έχει υπερτοπικό χαρακτήρα. Αποτελεί κοινό μας συμφέρον η αποτροπή τέτοιων σχεδιασμών, σχεδιασμών δηλαδή που θα καταστρέψουν το φυσικό κάλλος της περιοχής.
Θα ήταν καλό η Δήμαρχος να αλλάξει στάση και να βρει συμμάχους στους όμορους Δήμους, εκτός και αν έχει κάτι άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια