Ολοκληρώθηκε η συντήρηση των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φυλής κάτω από το άγρυπνο μάτι του Νίκου Χατζητρακόσια.


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και οιωνούς από πλευράς υποδομών, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής, τα οποία θα υποδεχθούν τους μαθητές με αναβαθμισμένες υποδομές και επαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Χατζητρακόσιας, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, κατέγραψε στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν. Εν συνεχεία έγινε ο προγραμματισμός και αμέσως μετά τη λήξη της λειτουργίας των σχολείων ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των σχολικών κτηρίων οι οποίες διήρκησαν όλο το καλοκαίρι.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, κατασκευάστηκαν νέες υποδομές για τις βρύσες, τοποθετήθηκαν συστήματα συναγερμού, διαμορφώθηκαν οι προαύλιοι χώροι πού έχριζαν παρεμβάσεων, κατασκευάστηκαν υπόστεγα και γήπεδα μπάσκετ κ.τ.λ.
Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, εξάλλου, τα σχολεία είχαν εξοπλιστεί με υλικοτεχνικά μέσα (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός εργαστηρίων φυσικών επιστημών, αθλητικό υλικό κ.ά.). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, φέτος για πρώτη φορά, δεν σημειώθηκε καμία παραβίαση, κλοπή ή φθορά στα σχολικά κτίρια.
Για τη νέα σχολική χρονιά, η Β’ βάθμια ΕΣΕ έχει ήδη προγραμματίσει και θα χορηγήσει άμεσα τη χρηματική επιχορήγηση στους διευθυντές των σχολείων για την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών.
«Η βελτίωση των υποδομών θα συνεχιστεί και στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται εργασίες, μεταξύ άλλων, για κατασκευή νέων γηπέδων άθλησης και βελτίωσης των προαύλιων χώρων με επιπλέον ηλεκτροφωτισμό, τοποθέτηση παγκακίων και βάσεων για ποδήλατα κ.τ.λ. με σκοπό τα σχολεία του δήμου 

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια