Τηλεγνούς: Ο Τειρεσίας για τους ασυνεπείς της κινητής τηλεφωνίας



     Δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, αναφέρει ότι η εταιρεία που ιδρύθηκε από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Cyta, Vodafone και Wind Hellas, αναμένεται να αποτελέσει το ανάλογο του τραπεζικού «Τειρεσία» στην κινητή τηλεφωνία. Θα καταγράφει τους συνδρομητές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.Από την Δευτέρα 24 Ιουλίου αρχίζει και επισήμως τη λειτουργία της η εταιρεία εκτίμησης φερεγγυότητας των πελατών της κινητής τηλεφωνίας, Τηλεγνούς.

Συγκεκριμένα, στα αρχεία της υπηρεσίας Τηλεγνούς θα περιλαμβάνονται οι συνδρομητές οι οποίοι οφείλουν ποσό ίσο ή μεγαλύτερο των 200 ευρώ και το οποίο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για
διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Έχουν οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή και δεν έχουν πληρώσει κανέναν λογαριασμό και επιδιώκουν αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας.
Ουσιαστικά οι τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επιχειρούν να ελέγξουν κυρίως τους συστηματικούς κακοπληρωτές που αφήνουν χρέη και στη συνέχεια προχωρούν σε νέες συνδέσεις σε άλλη εταιρεία, μέσω της υπηρεσίας της φορητότητας αριθμού.
Στις περιπτώσεις αυτές, ο πάροχος δεν μπορεί να εμποδίσει να μεταπηδήσει σε έναν άλλο πάροχο. Ωστόσο, η καταγραφή της συμπεριφοράς του καταναλωτή μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους συστηματικούς κακοπληρωτές.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα συμβουλεύονται την Τηλεγνούς πριν από τη σύναψη σύμβασης με τους νέους πελάτες τους, στο πλαίσιο του προσυμβατικού πιστοληπτικού ελέγχου.
Η μόνη πληροφορία που θα μπορούν να αντλήσουν είναι εάν ο συνδρομητής είναι ενταγμένος στην Τηλεγνούς ή όχι και σε ποια από τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες είναι καταχωρημένος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια