Δήμοι -Οργανογράμματα: «Σπριντ» για προσλήψεις, με «μπόνους» κινητικότητα


   Διπλό όφελος θα αποκομίσουν οι δημοτικές αρχές που θα «τρέξουν» την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων έως τις 31 Ιουλίου, ημερομηνία η οποία αποτελεί την τελική προθεσμία που έθεσε στις δημόσιες υπηρεσίες -με τη μορφή «τελεσιγράφου»- για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Αρχικά, εντός της ίδιας ημερομηνίας πρέπει οι δήμοι να τροποποιήσουν τους εσωτερικούς τους οργανισμούς προβλέποντας κενές θέσεις για τις προσλήψεις μόνιμου
προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας, όπως άλλωστε προβλέπει και η ρύθμιση της κυβέρνησης.
Γενικότερα για το ζήτημα των οργανογραμμάτων, αυτό που προέκυπτε από συζητήσεις με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη μέχρι προσφάτως, είναι ότι οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα είναι αυτοί που καταγράφουν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Έτσι, η επιτάχυνση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους με την θέσπιση της συγκεκριμένης ημερομηνίας, έρχεται να επισπεύσει και την συμπλήρωση της «ακτινογραφίας» των υπηρεσιών του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα.
Η επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων περιλαμβάνει και την αποτύπωση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, πάνω στα οποία στη συνέχεια θα σχεδιαστούν τόσο οι μετακινήσεις προσωπικού με την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας -από τον Σεπτέμβριο- αλλά και οι προσλήψεις που θα έρθουν μεταγενέστερα βάσει των κενών. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όποιος δημόσιος φορέας δεν έχει επικαροποιήσει οργανογράμματα, δεν μπορεί να δεχθεί προσωπικό, ούτε μέσω προσλήψεων, ούτε μέσω κινητικότητας.
Έτσι, το αποτέλεσμα είναι μετά τις 31 Ιουλίου, οι Δήμοι όχι μόνο να έχουν υποβάλλει τα αιτήματά τους για τις προσλήψεις, αλλά και να έχουν παραδώσει τους νέους τους οργανισμούς, ικανοποιώντας μία από τις πιο βασικές προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο νέο σύστημα κινητικότητας.
πηγή:http://www.aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια