Γιώργος Πραχαλιάς: Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με το καλό, αλλά, αν χρειαστεί, και με το στανιό!


   Έχοντας μεγάλη εμπειρία από διαπραγματεύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και θέλοντας να βοηθήσω ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος με τη διακοπή των δρομολογίων του προαστιακού στην πόλη μας, έχω να προτείνω στη Διοίκηση του Δήμου δύο βασικά και θεμελιώδη βήματα διαπραγμάτευσης: 
   1)Ο Δήμαρχος τη πόλης δεν μιλά ποτέ με έναν σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μιλά πρώτα με τον αρμόδιο υπουργό και μετά, αν το κρίνει σκόπιμο, μιλά και με τον πρόεδρο της
επιχείρησης. Με τον πρόεδρο, όχι με σύμβουλο, ακόμα και αν αυτός είναι ο διευθύνων σύμβουλος. Και σε καμία περίπτωση δεν δέχεται απάντηση σε έγγραφό του από έναν απλό διευθυντή μιας απλής διεύθυνσης μιας επιχείρησης. Διαφορετικά, όπως στην περίπτωσή μας, αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική του ισχύς. 
   2) Στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Δήμαρχος Φυλής θα πρέπει να θέσει υπόψη τόσο του αρμόδιου υπουργού όσο και του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι η εταιρεία έχει καταπατήσει και εξακολουθεί να καταπατά επί μακρά περίοδο μεγάλες εκτάσεις του Δήμου κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος του στρατοπέδου της ΜΑΚ στη Ζωφριά, ενώ επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή με την επί σειρά ετών άναρχη υπαίθρια αποθήκευση επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια υλικών της εταιρείας στην επίμαχη περιοχή. Για κάθε ημέρα λοιπόν που δεν θα διέρχεται δρομολόγιο του προαστιακού από την πόλη, ο Δήμαρχος θα επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο στην εταιρεία, την οποία θα δηλώσει ότι προτίθεται να τη σύρει στα δικαστήρια για το πρόστιμο και αφετέρου θα επιδιώξει το πρόστιμο αυτό να αναγράφεται στον ετήσιο ισολογισμό της σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, καθιστώντας την ουσιαστικά μη κερδοφόρα και μη βιώσιμη. Είναι κάτι που θα εκτιμήσουν δεόντως οι ξένοι ιδιοκτήτες που αγόρασαν πρόσφατα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ελληνικό κράτος.
     Όλα αυτά, ο Δήμαρχος μπορεί να τα θέσει υπόψιν του αρμόδιου υπουργού και του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόσο στην Ελληνική, όσο και σε ....άπταιστα γαλλικά σε περίπτωση που δεν το καταλάβουν (ο νοών νοείτω). Γιατί οι διαπραγματεύσεις γίνονται με το καλό, αλλά, αν χρειαστεί, και με το στανιό!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια