Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ τσιγγάνικη φαμίλια, τύπου «Kamora», στο Μενίδι



Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα

Ακόμη και ανήλικα κοριτσάκια στο κύκλωμα - Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 6 οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα» Αχαρνών και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και συγκεκριμένα, 20 ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 56 ετών και ένας ανήλικος

Εξαρθρώθηκε - στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών της Ασφάλειας στην περιοχή του Μενιδίου - πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. 

Από την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ότι, πρόκειται για μια τσιγγάνικη φαμίλια,

ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου «KAMORA», χρησιμοποιώντας ακόμη και ανήλικα κοριτσάκια, ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. 

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο. Παράλληλα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, βοηθούσαν να διατηρείται υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους. 

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση  πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 6 οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα» Αχαρνών και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και συγκεκριμένα, 20 ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 56 ετών και ένας ανήλικος. 

Μάλιστα η επιχείρηση υλοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).  

Συγκατηγορούμενοι είναι ακόμη 15 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον (12) άτομα - χρήστες ναρκωτικών ουσιών. 

Οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα: 


προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών ουσιών την ημέρα, 
πραγματοποιούσαν τη διακίνηση από έξι 6 συγκεκριμένες οικίες και 
εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών. 

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. 

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

πάνω από ενα κιλό ηρωίνης, 

41 γραμμάρια κάνναβης, 

128 ναρκωτικά δισκία, 

ζυγαριά ακρίβειας και πλήθος κινητών τηλεφώνων. 

Επίσης, κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχο της. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια