Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα (βίντεο)

photo toskas basileiou bourikos
«Η ολοκληρωμένη παρέμβαση, τμήμα της οποίας είναι και η αναβάθμιση της αστυνόμευσης, με τελικό σκοπό την αντιμετώπιση των συνθηκών γκετοποίησης, είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του, κ. Δ. Μπουρίκο, συνάντησε τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα, την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 στο Υπουργείο. Η συνάντηση ξεπέρασε τις δύο ώρες και ήταν ουσιαστική και παραγωγική προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της αστυνόμευσης σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς και την προώθηση νέων δράσεων στο πεδίο της κοινωνικής πρόληψης της παραβατικότητας.
Αναλυτικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, ενημέρωσε τον Αν. Υπουργό για τα ζητήματα που θίγουν 800 και πλέον κάτοικοι του Δήμου Φυλής με πρόσφατη επιστολή τους αλλά και κατόπιν συνάντησης που είχε με ομάδα πολιτών, αναφορικά με την διάσπαση της κοινωνικής συνοχής σε συγκεκριμένες περιοχές και την
πολυποίκιλη παραβατικότητα. Επίσης, έγινε εκτενής παρουσίαση για την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής προς ανάδειξη του ζητήματος της γκετοποίησης και της ανάγκης σχεδιασμού και υλοποίησης ολοκληρωμένων προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης στη βάση κοινωνικών ερευνών-απογραφών. Σε αυτό το πλαίσιο, θεσμοί όπως η κοινωνική διαμεσολάβηση, η αναβάθμιση και χρήση  εγκαταλελειμμένων αθλητικών χώρων, η πολιτιστική και ευρύτερη κοινωνική στήριξη σε συνδυασμό με την εμπέδωση της τοπικής ασφάλειας, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι. Ειδική αναφορά έγινε στις περιοχές Αμαξοστασίου Άνω Λιοσίων, Άη-Γιάννη Άνω Λιοσίων, Λίμνης Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου και Αυλίζας Ζεφυρίου, Νέας Ζωής Ασπροπύργου, Νεοκτίστων Ασπροπύργου και Βλυχού Μεγάρων καθώς και στην ανάγκη αντιμετώπισης φαινομένων, όπως η καύση καλωδίων και άλλων υλικών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Εκ μέρους του Αν. Υπουργού, κ. Ν. Τόσκα, επισημάνθηκε η προτεραιότητα που δίνεται στην Δυτική Αττική, η εξελισσόμενη αναβάθμιση της αστυνόμευσης με άμεσα αποτελέσματα, καθώς και η στήριξη του Υπουργείου στις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα αγγίζουν και το ουσιαστικό πεδίο της κοινωνικής ασφάλειας και της κοινοτικής πρόληψης. Τέλος, ο Αν. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ψύχραιμης εξέτασης των ζητημάτων, τη σημασία επικράτησης λογικών που στηρίζονται στο νομικό μας πολιτισμό και τις αρχές της ευνομούμενης πολιτείας αλλά και την προσπάθεια ανάταξης της Δυτικής Αττικής μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και περιθωριοποίησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με όλες τις δημόσιες αρχές για τα θέματα των Ρομά και της παραβατικότητας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Αν. Υπουργό, κ. Ν. Τόσκα, για την προτεραιότητα που έχει δώσει στην περιοχή και τον χρόνο που επενδύει αλλά και για την ευρεία αντίληψη με την οποία προσεγγίζει ένα εξαιρετικά σύνθετο και βεβαρημένο θέμα που ταλαιπωρεί τους πολίτες της περιοχής μας. Η ολοκληρωμένη παρέμβαση, τμήμα της οποίας είναι και η αναβάθμιση και αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης, με τελικό σκοπό την αντιμετώπιση των συνθηκών γκετοποίησης, είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση».
Το παραπάνω βίντεο είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι Υπουργοί στους δημοσιογράφους  που παραβρέθηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου  στο Μενίδι.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ -ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΠΛΑ Κ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
    ΑΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ.
    ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΑΝΤΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή