Ανακοίνωσαν δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας


        Σε κοινή συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου, οι υπουργοί   Κώστας Γαβρόγλου,  Θεανώ Φωτίου, Νίκος Τόσκας και  Παύλος Πολάκης με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη ανακοίνωσαν δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο δήμο Αχαρνών.
Ειδικότερα ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε τα εξής:

·         15 μαθητές ανά αίθουσα σε όσα σχολεία φοιτούν μαθητές ρομά
·         Ύπαρξη διαμεσολαβητή για άμεση επικοινωνία με την οικογένεια
·         Υποχρεωτική παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου
·         Υποχρεωτική Σχολή γονέων που θα λειτουργήσει πειραματικά
·         Δυνατότητα να εισάγονται σε κάποιες σχολές χωρίς εξετάσεις μαθητές ρομά που έχουν πάρει απολυτήριο λυκείου

Η κ.Φωτίου ανακοίνωσε μέτρα χωρικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Μίλησε για την μετεγκατάσταση των ρομά σε περιοχές των δήμων με συναίνεση και συνεργασία καθώς και την κοινωνική τους ένταξη. Τονίστηκε η ανάγκη να φοιτήσουν ενήλικοι ρομά σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για να ενταχθούν στην εργασία. Ενώ ανέφερε ότι από 1η Οκτωβρίου θα παρέχονται σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία του δήμου Αχαρνών. Παράλληλα,  προχωρούν οι διαδικασίες για κέντρο κοινότητας με παράρτημα για ρομά στο Μενίδι.
Από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι θα γίνουν εντατικές επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν όπλα και ναρκωτικά και ότι δε θα επιτρέψει φαινόμενα αντιδικίας από οποιαδήποτε πλευρά. Είπε χαρακτηριστικά : « Δε θα ανεχθούμε καταστάσεις είτε ασύδοτης κυκλοφορίας είτε χωρίς έλεγχο θορύβων που διαταράσσουν την κοινή τάξη και την ησυχία των πολιτών είτε διακίνηση ναρκωτικών ή οπλοκατοχής.» Τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν με μέτρα και συνεργασία με τοπικούς παράγοντες και φιλήσυχους κατοίκους.


Ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος μίλησε για παρεμβάσεις καθαριότητας στην περιοχή καθώς και για τη διαρκή παρουσία στο δήμο Αχαρνών του ΚΕΕΛΠΝΟ και κινητής μονάδας του ΟΚΑΝΑ. Ως την πιο βασική παρέμβαση ανέφερε την δημιουργία τοπικής μονάδας υγείας με γενικό γιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια