Δημόσιο: Έως τέλος Ιουλίου τα νέα οργανογράμματα (εγκύκλιος)


      Με εγκύκλιο της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει η επαναξιολόγηση όλων των δομών των οργανικών μονάδων των Νομικών Προσώπων (Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου) που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση και Λοιπών Υπηρεσιών του Δημοσίου.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη εγκύκλιος αποσκοπεί οι φορείς του Δημοσίου αλλά και οι ΟΤΑ να ολοκληρώσουν άμεσα τα νέα οργανογράμματά τους αλλά και τα σχετικά περιγράμματα θέσεων, κάτι που έχουν ήδη κάνει το προηγούμενο διάστημα τα υπουργεία.
Υπενθυμίζεται ότι, η ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων είναι απαραίτητη προϋποθεση για τη συμμετοχή των φορέων του Δημοσίου στο νέο σύστημα
κνητικότητας.
Πάντως, σύμφωνα πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οποίοι φορείς δεν έχουν επικαιροποιήσει τα οργανογράμματα τους έως τις 31 Ιουλίου, θα ενταχθούν στο νέο σύστημα κινητικότητας με τα σημερινά και στην πορεία, καθώς η διαδικασία αλλαγής των οργανογραμμάτων είναι δυναμική και όχι στατική, εφόσον δημιουργήσουν νέους Οργανισμούς, θα συμμετέχουν με αυτούς.
Ωστόσο, είναι σαφές ότι εφόσον ένας φορέας δεν δημιουργήσει νέο οργανισμό με βάση τις πραγματικές του ανάγκες, δεν θα μπορεί να τις καλύψει είτε μέσω του νέου συστήματος κινητικότητας είτε με νέες προσλήψεις. Πόσω μάλλον που, όπως προκύπτει και από τα οργανογράμματα των υπουργείων που εγκρίθηκαν πρόσφατα, δίνεται η δυνατότητα για λελογισμένη αύξηση των δομών και άρα και των οργανικών θέσεων έως και 10%.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται:
«Στο πλαίσιο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους, ώστε να αποκτήσει συνεκτικές δομές και λειτουργίες, βασικής προτεραιότητας ζήτημα αποτελεί η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών επικαιροποίησης του οργανωτικού σχήματος – δομής και της στελέχωσης των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση».
Επίσης, αναφέρεται ότι «ενόψει των ανωτέρω, θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες έκδοσης των οικείων κανονιστικών διοικητικών πράξεων για το
νέο Οργανισμό/Κανονισμό Λειτουργίας των παραπάνω φορέων, προς τον σκοπό υλοποίησης
των μεταρρυθμιστικών προτάσεων αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών τους».
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι υπηρεσίες οφείλουν να  ολοκληρώσουν το έργο της αναδιοργάνωσης των υφιστάμενων δομών τους, έως 31-7-2017.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώθηκε η συμφωνία με τους Θεσμούς, η κινητικότητα που επρόκειτο να ξεκινήσει τον Απρίλιο μετακινείται, πλέον, τον Σεπτέμβριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια