Πρόγραμμα ανακύκλωσης με ανταποδοτικά οφέλη για τους Δημότες θα εφαρμόσει ο Δήμος Φυλής

Πρόγραμμα ανακύκλωσης με ανταποδοτικά οφέλη για τους Δημότες θα εφαρμόσει ο Δήμος Φυλής
... για γυαλί – χαρτί και πλαστικό σε πρώτη φάση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με εκπροσώπους της “Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.” είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουνίου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο γραφείο του.
Στόχος της συνάντησης ήταν η τοποθέτηση ενός “Σπιτιού Ανακύκλωσης”στην Πλατεία Ηρώων σε πρώτη φάση κι εν συνεχεία στις Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής καθώς κι ένα τέταρτο στη συνοικία της Ζωφριάς στο οποίο οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν γυαλί, χαρτί και πλαστικό, αποκομίζοντας ανταποδοτικό όφελος.
Στον προγραμματισμένο μηχανισμό του “Σπιτιού Ανακύκλωσης” για την ακρίβεια, θα υπάρχουν δύο επιλογές: Στην πρώτη οι Δημότες που ανακυκλώνουν θα λαμβάνουν αποδείξεις με τις οποίες θα κερδίζουν κουπόνια για αγορές σε συγκεκριμένα Super Market με τα οποία είναι συμβεβλημένη η  “Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.” ενώ θα


υπάρχει και η επιλογή το ποσό που τους αναλογεί να πηγαίνει στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής προς όφελος των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας.
Κάθε τρεις μήνες θα γίνεται ο απολογισμός των ανακυκλωμένων υλικών και οι μετέχοντες θα λαμβάνουν το συνολικό ανταποδοτικό όφελος, το οποίο και θα μπορούν να αξιοποιήσουν, έχοντας παράλληλα ενεργή συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τοποθέτηση του πρώτου “Σπιτιού Ανακύκλωσης” αλλά και των επόμενων που θα ακολουθήσουν θα συνοδέψουν ενημερωτικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα και  events,  με στόχο,  πρωτίστως τα παιδιά, οι μαθητές και οι νέοι της πόλης, αλλά και όλοι οι Δημότες να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα events περιλαμβάνουν και επισκέψεις στο 1ο Περιβαλλοντικό Πάρκο Ανακύκλωσης στον γειτονικό Δήμο Αγίων Αναργύρων, το οποίο κι εγκαινίασε τον Φεβρουάριο του 2017, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Στην συνάντηση του Δημάρχου Φυλής με τους εκπροσώπους της “Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.”, έλαβαν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας Μιχάλης Οικονομάκης και Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, Ελένη Λιάκου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια