Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής : Να γίνει άμεσα ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο


                                                     
                                                                           Ημερομηνία :13/06/2017                     
                                              Προς :Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Φυλής και δημοτικούς συμβούλους


             Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, ζητά να καθοριστεί  άμεσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας,  όπου θα καλεστούν  σωματεία, μαζικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής .  
          Όλοι συμφωνούμε ότι στο Δήμο μας το πρόβλημα της εγκληματικότητας-παραβατικότητας βασανίζει την πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν και εργάζονται στο δήμο Φυλής.        
          Είναι γνωστό ότι οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών που έχει  άμεση σχέση  με την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία.
          Ο θάνατος του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο το υπαρκτό πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή μας.
          Σε πολλές γειτονιές του Δήμου Φυλής,  κύρια στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια, είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν έχουμε ακόμη θάνατο.
           Πριν μερικά χρόνια στο Ζεφύρι λίγο έλειψε να έχει μια τέτοια ‘’τύχη’’ μικρό κοριτσάκι που τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του.
           Η εγκληματικότητα που αναπτύχθηκε και  οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας δεν ένα τυχαίο γεγονός.
          Είναι συγκεκριμένη επιλογή των κυβερνήσεων να συγκεντρωθεί και να οριοθετηθεί μακριά από το κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές που ζουν φτωχά λαϊκά στρώματα όπως η Φυλή, το Μενίδι και ο Ασπρόπυργος, με στόχο να την ελέγχουν και να την αξιοποιούν.
          Η φτώχεια,  η ανεργία, η εξαθλίωση, η γκετοποίηση δημιουργούν πρόσφορο έδαφος ώστε να δρουν διάφορα εγκληματικά κυκλώματα, με πιο χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών. Όσο παραμένουν  αυτές οι κοινωνικές συνθήκες, το πρόβλημα θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές επιχειρήσεις και να γίνουν.
   

          Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά συνέπεια ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά κρίση γιατί  λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
          Όπως έχει μάλιστα αποδειχθεί στην κατάσταση αυτή είναι διασυνδεδεμένοι επιχειρηματίες, μέλη και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και φασιστικά μορφώματα.
          Μιλάμε δηλαδή για οργανωμένο έγκλημα με λεία  υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος και καταγωγής των διαπλεκομένων  στις εγκληματικές ενέργειες.
          Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ  του Δήμου Φυλής και της αστυνομίας, η  παραχώρηση του κτιρίου της πολεοδομίας στην ΟΠΚΕ, η αγορά  8 τζιπ και ενός επιβατικού  που κόστισαν στους δημότες 350.000 ευρώ, δεν πιστεύουμε πως θα λύσουν το πρόβλημα ( παρόμοιο μνημόνιο έχει υπογραφεί και στο Μενίδι ), όπως δεν το έχουν λύσει οι κατά καιρούς αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή όλα τα προηγούμενα χρόνια.  
          Είναι ζήτημα ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού αλλά αντίθετα είναι η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτός διεξάγει.
          Γι’ αυτό, με κατεύθυνση αποδυναμώνονται  τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα και ταυτόχρονα ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής του λαϊκού κινήματος, όπως τα ΜΑΤ.
          Πρέπει να καταδικαστεί η στάση  της κυβέρνησης, που από την μια δήθεν συμμερίζεται την δίκαιη αγανάκτηση των λαϊκών οικογενειών για την αύξηση της εγκληματικότητας και από την άλλη, σε απόλυτη προσαρμογή με τις επιταγές της Ε.Ε αλλά και την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των άλλων αστικών κομμάτων, φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση  των δήθεν ‘’μαλακών’’ ναρκωτικών , νομιμοποιεί δηλαδή το εμπόριο.
          Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι η εγκληματικότητα ξεριζώνεται  μόνο όταν ξεριζωθούν  οι αιτίες που τη γεννούν και την τροφοδοτούν, δηλαδή τα συμφέροντα των καπιταλιστών και  η εξουσία που τα περιφρουρεί. Και αυτό μπορεί να γίνει χάρη στην κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεν είναι έργο κάποιων αυτόκλητων σωτήρων.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, το λαό της περιοχής μας, να εντάξουν την πάλη ενάντια στην εγκληματικότητα, στη συνολικότερη πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός.
                                            


                                            Για την Λαϊκή Συσπείρωση
                                                 Δημήτριος Τσιουμπρής

                                                   Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια