Ρομά: Να γίνουν επιθέσεις πολιτισμού και παιδείας - Η συνείδηση των Ρομά δεν πληρώνεται

«Μόνο με επιθέσεις πολιτισμού, παιδείας, αθλητισμού αντιμετωπίζεται ο κοινωνικός αποκλεισμός» - «Ας ξανάρθουν οι δήμαρχοι κι οι βουλευτές με 50ευρα να μας εξαγοράσουν και θα δουν. Η συνείδηση των Ρομά δεν πληρώνεται. Δώσαμε. Τέρμα.» - «Όταν μένεις σε παράγκα, είσαι φτωχός, πως να συνεχίσεις σχολείο; Και πως τότε θα έχεις τα κριτήρια για δουλειά; Ανεργος πάλι. Και δεν είναι ίδια ούτε η ανεργία ενός Ρομά, με κάθε άλλο άνεργο νέο». Αυτά και πολλά ακόμη στη σημερινή εκπομπή «Κι
Όμως Κινείται», με τη Ντίνα Μπατζιά. 
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του παιδιού στο Μενίδι, και τις κραυγές ρατσισμού που ακολούθησαν εναντίον των Ρομά, συζητάμε στην εκπομπή, για ένα σύνθετο πρόβλημα, για το οποίο η πολιτεία χρόνια αδιαφορούσε, αν όχι εκμεταλλευόταν ψηφοθηρικά,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες μια σειρά περιοχών της Δυτικής Αττικής, για την γκετοποίηση και την κοινωνική ένταξη των Ρομά, με τον Γιάννη Βασιλείου αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Βαβουλή Ματίνα διευθύντρια του 7ου δημοτικού σχολείου Ασπροπύργου, Τσακίρη Αντώνη πρόεδρο Σωματείου «Φιλική Εταιρεία» Ζεφυρίου και Χρυσοβαλάντη Αναστασόπουλο διαμεσολαβητή στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Υπενθυμίζεται, πως χτες η κυβέρνηση ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Μενιδίου κι όχι μόνο, και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου 5 υπουργείων, στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών.
Ακούστε την εκπομπή ...........Ε Δ Ω   

πηγή:http://www.stokokkino.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια