Καταγγελία Δ. Τσιουμπρή





            Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/5/2017, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής κατέθεσε ψήφισμα, να εκφράσει το Δημοτικό συμβούλιο την αλληλεγγύη του στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους  που βρίσκονται φυλακισμένοι στις Ισραηλινές φυλακές.
            Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το παρέπεμψε για το τέλος της συνεδρίασης και
στο τέλος για την επόμενη συνεδρίαση.
            Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καταγγέλλει για μια φορά ακόμη την αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου από την Διοίκηση του κ. Παππού.

     Το ψήφισμα είναι το παρακάτω :
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Από τις 17 Απρίλη, πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους.
Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων (σ.σ. κατά περιπτώσεις τα επισκεπτήρια έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα το εξάμηνο), αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.
Τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό των Ισραηλινών φυλακών, η απεργία πείνας είναι αδίκημα και προβλέπει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των φυλακισμένων.
Γνωρίζουμε ότι η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητά του, εκμεταλλευόμενο τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμβαθύνει την πολιτική-οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Σε αυτές τις συνθήκες είναι χρέος μας να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, με τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό.
Απαιτούμε:
§  Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.
§  Να σταματήσει άμεσα η δολοφονική πολιτική ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
§  Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια