Πατούλης VS Σκουρλέτη για θητείες δημάρχων


    Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην aftodioikisi.gr. Στο επίκεντρο η προαναγγελία του υπουργού για θέσπιση θητείας στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης (δύο για την πενταετία, τρεις για την τετραετία), για την οποία ο κ. Πατούλης σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Βάλτε όριο πρώτα στις θητείες των βουλευτών και μετά στις θητείες των Δημάρχων κε Σκουρλέτη», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει: «Όσον αφορά την άποψη που εξέφρασε ότι μελετά τη θέσπιση ορίου για τις θητείες των Δημάρχων, θα ήθελα να του επισημάνω ότι το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας. Αν θέλει να βάλει όριο
θητειών , ας ξεκινήσει από τους βουλευτές και στη συνέχεια να φτάσει και στους Δημάρχους.Το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. , όπου θα κληθεί το Σώμα να πάρει θέση», προαναγγέλλει με τη σειρά του ο κ. Πατούλης.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, επιβεβαιώνουν αυτά που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Ότι πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του Καλλικράτη. Και δεύτερον, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών επιλέγει διαρκώς να δημοσιοποιεί τις θέσεις κι απόψεις του μέσω επιλεκτικών διαρροών ή συνεντεύξεων, κι όχι μέσω ενός ουσιαστικού και ειλικρινή διαλόγου με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης», προσθέτει ο κ. Πατούλης.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:
Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Βάλτε όριο πρώτα στις θητείες των βουλευτών και μετά στις θητείες των Δημάρχων κε Σκουρλέτη
Η συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr , αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση για τη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και την αλλαγή του Καλλικράτη
Με αφορμή το περιεχόμενο συνέντευξης που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr , ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, επιβεβαιώνουν αυτά που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Ότι πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του Καλλικράτη. Και δεύτερον, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών επιλέγει διαρκώς να δημοσιοποιεί τις θέσεις κι απόψεις του μέσω επιλεκτικών διαρροών ή συνεντεύξεων, κι όχι μέσω ενός ουσιαστικού και ειλικρινή διαλόγου με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης .
Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ήδη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα που θα δημιουργήσει στη λειτουργία και «κυβερνησιμότητα» των Δήμων η εφαρμογή της απλής αναλογικής , γι αυτό αναζητά ασφαλιστικές δικλείδες . Ούτε ότι δεν έχει πει ακόμη τίποτα σχετικά με τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα της αλλαγής του Καλλικράτη.
Σε κάθε όμως περίπτωση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος επαναλαμβάνει την πρόσκλησή της προς τον Υπουργό να παραστεί άμεσα στο Διοικητικό μας Συμβούλιο, ώστε να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στο περιεχόμενο της μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης.
Όσον αφορά την άποψη που εξέφρασε ότι μελετά τη θέσπιση ορίου για τις θητείες των Δημάρχων, θα ήθελα να του επισημάνω ότι το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας. Αν θέλει να βάλει όριο θητειών , ας ξεκινήσει από τους βουλευτές και στη συνέχεια να φτάσει και στους Δημάρχους.
Το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. , όπου θα κληθεί το Σώμα να πάρει θέση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια