Υπάρχουν και χειρότερα μα θα στα πω αργότερα ..



Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για την αποτροπή της επέκτασης της χωματερής  της Φυλής στην Γ Φάση  . Αν γίνει και αυτή η επέκταση αυτό θα είναι η οριστική ταφόπλακα για την δυτική Αθήνα – Αττική , αλλά και για την ιδέα της αποκεντρωμένης διαχείρισης στην Αττική.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα διάφορα παπαγαλάκια  του νυν και του τέως δήμαρχου της Φυλής στοχοποίησαν  το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ . 
  Από το καλοκαίρι του 2016 που είδαν πως το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια για μια μεγάλη επέκταση στην χωματερή,  άρχισαν συστηματικό  πόλεμο .
Ο δήμαρχος της Φυλής άνοιξε τον χορό λέγοντας με καμάρι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  πως γράφει στα αρχίδια του όσους αντιδρούν και κάνουν συγκεντρώσεις και  ακολούθησαν οι απειλές ακόμα και σε εργαζόμενους του δήμου που συμμετέχουν στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Τώρα έχουν βάλει μπροστά τα μεγάλα μέσα της επιχείρησης αποπροσανατολισμού του κόσμου «αξιοποιώντας κατάλληλα»  έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν.
Είναι όμως μόνο οι δήμαρχοι της Φυλής;
Θα πει κανείς εντάξει. Οι δήμαρχοι της Φυλής δεν θέλουν να χάσουν τον πακτωλό των αντισταθμιστικών . Οι άλλοι δήμαρχοι της περιοχής τι κάνουν;
Τα ίδια και χειρότερα κάνουν. Ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων που είναι και πρόεδρος της ΠΕΔΑ  κάνει το κορόιδο. Δεν έχει προκαλέσει ούτε μια συζήτηση στην ΠΕΔΑ για την χωματερή που συνορεύει με τον δήμο του.
Ο Δήμαρχος της Πετρούπολής ( ΚΚΕ) έβγαλε μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου , πήγε και σε μια συγκέντρωση του ΚΚΕ σε ένα σινεμά στο Καματερό και μην τον είδατε.
Δεν αξίωσε να εμφανιστεί ούτε σε ένα περιφερειακό συμβούλιο ούτε αυτός , ούτε κανείς άλλος από το δημοτικό του συμβούλιο. (δεν συζητάμε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.. α πα πα τέτοια πράγματα) .
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου είναι άλλη απίστευτη περίπτωση. Δεν φτάνει που δεν μιλάει για την Φυλή ,συμφώνησε στα μουλωχτά να γίνει και ΧΥΤΕΑ στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Ο Δήμαρχος Ιλίου  για τους δικούς του λόγους έβγαλε ένα θετικό ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο , αλλά και αυτός έμεινε στο ψήφισμα.
Είναι όμως μόνο οι δήμαρχοι της περιοχής;
Οι δυνάμεις της αριστεράς τι κάνουν στην δυτική Αθήνα- Αττική;
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να έχουν προσβληθεί από το σύνδρομο του λεγόμενου κυβερνητισμού και να οδηγούνται σε απόσυρση από την συμμετοχή στο κίνημα.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ,  ενώ ήταν  αυτές που είχαν αναδείξει το ζήτημα του ΧΥΤΑ στα δυτικά της Αττικής,  πήραν αποστάσεις από την μάχη του νέου ΠΕΣΔΑ  και εξακολουθούν να παίρνουν αποστάσεις από το κίνημα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ  κάνοντας πολιτική αυτοχειρία .
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στα δυτικά έκαναν μια  κλειστή κομματική συγκέντρωση σε ένα σινεμά και έτσι έβγαλαν όλη την αγωνιστική τους υποχρέωση. Για το ΠΕΣΔΑ δεν κουνήθηκαν από τις καρέκλες τους.  Έκτοτε το μόνο που κάνουν είναι το κορόιδο.
Οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στηρίχτηκαν  σε  κάτι γνωστές γραφικές φιγούρες της περιοχής  που δεν ήξεραν  τι τους γινόταν και έλεγαν ότι τους κατέβει .   
Έκαναν ένα σώου κρότου λάμψης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και αυτό ήταν  όλο. Έφτασαν σε σημείο να κάνουν βασικό τους επιχείρημα μια σκέτη ανοησία για την χωρητικότητα της Β Φάσης ως το 2035 , μόνο και μόνο για να διαφοροποιηθούν από το κίνημα. Με το σύνθημα ΟΧΙ ΧΥΤΑ-ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ άθελα τους δίνουν άλλοθι σε πρακτικές συνέχισης του εγκλήματος στην Φυλή.
Είναι μόνο οι δυνάμεις της αριστεράς;
Οι άνθρωποι στην Φυλή τι κάνουν; Οι δεκάδες σύλλογοι , οι οργανώσεις της νεολαίας, οι δάσκαλοι , οι πνευματικοί άνθρωποι της περιοχής τι κάνουν; Κλείνονται στα σπίτια τους για να αντέξουν την βρόμα και μετράνε αρρώστιες; Γιατί άραγε ανέχονται αδιαμαρτύρητα αυτήν την αθλιότητα; Γιατί δεν αισθάνονται καμιά ευθύνη αν τα παιδιά τους μεγαλώνουν σε ένα μολυσμένο περιβάλλον με πολύ μεγάλους κινδύνους για την ίδια τους την ζωή; 

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει κρατήσει το κερί αναμμένο αλλά όταν οι άνθρωποι είναι λίγοι και φυσάει από παντού το κεράκι δεν θα αντέξει για πολύ και θα σβήσει.
Αν δεν αντέξει και το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ , τότε τα χέρια των ανθρώπων που είναι πάντα πρόθυμοι να υπογράψουν την συνέχιση της καταδίκης στην περιοχή μας αρκεί  να εξακολουθούν να εισπράττουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντισταθμιστικών θα είναι ελεύθερα.
Ο στόχος τώρα πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση και η μαζικοποίηση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για έρχονται δύσκολες εποχές. Όποιος πιστεύει πως  το φθινόπωρο του 2019 θα είναι έτοιμοι οι νέοι ΧΥΤΑ μάλλον  έχει αυταπάτες .

Υ.Γ  και κάτι προσωπικό : Παρακολουθώ  κάποιους να  λένε και να γράφουν  πως είμαι λαγός της Ρένας Δούρου και κάποιους άλλους να λένε πως είμαι υπονομευτής της Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ. Αδιαφορώ.
 Πολλοί από αυτούς ίσως δεν ξέρουν πως η προσωπική μου σχέση  με  την ιστορία της χωματερής κρατάει 35 ολόκληρα χρόνια και με την αριστερά πάνω από 42 χρόνια.
 Δηλαδή πολλά χρόνια  πριν από την Ρένα Δούρου και πολλά χρόνια  πριν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια